MAGAZIN

Începem să realizăm noua UNIRE. Un ministru din România susține ReUnificarea

Distribuiți acest articol!

Eurotransgaz și-a reconfirmat intenția de a investi până la 93 de milioane de euro în următorii doi ani în construcția gazoductului Ungheni – Iași, odată cu semnarea contractului de privatizare a companiei „Vestmoldtransgaz” de către operatorul român Transggaz

„Astăzi începem să realizăm, de facto, noua unire, prin semnarea acestui contract strategic și istoric. Este mai mult decât o privatizare, este mai mult decât o conductă, este mai mult decât o investiție, este mai mult decât o mișcare strategică. De astăzi înainte, și de la români vine gazul!”, a declarat ministrul Economiei din România, Dănuț Andrușcă, în cadrul ceremoniei de semnare, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Contractul de vânzare-cumpărare a Întreprinderii de Stat „Vestmoldtransgaz”, ca și complex patrimonial unic, a fost semnat astăzi, 28 martie, de către Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Agenția Proprietății Publice și Societatea cu Răspundere Limitată „Eurotransgaz”.

La ceremonia de semnare a contractului au fost prezenți ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, omologul său din România, Dănuț Andrușcă, directorul general al Transgaz, Ion Sterian, Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova și ai Agenției Proprietății Publice, precum și reprezentanți ai Băncii Comerciale Române Chișinău S.A.

Evenimentul marchează încheierea unei etape majore din procesul de privatizare a Î.S. „Vestmoldtransgaz” prin concurs investițional și dă contur uneia dintre cele mai semnificative tranzacții efectuate de Guvernul Republicii Moldova, mai informează Ministerul Economiei.

Conducta Ungheni-Chișinău va avea o lungime de 120 de kilometri şi va putea transporta anual 1,5 miliarde de metri cubi de gaz din România spre Republica Moldova.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button