Actualități

A început sesiunea de BAC pentru alolingvi

Distribuiți acest articol!

Astăzi, 2 iunie a început sesiunea de bacalaureat. Astfel 2905 candidați alolingvi susțin primul examen de bacalaureat la limba și literatura română.

La sesiunea curentă sunt admiși 18760 candidați, dintre care 12 127 sunt absolvenți ai claselor a XII-a,  6066 sunt din colegii, iar sunt 567 sunt candidații care provin din instituții superioare de învățământ sau au solicitat examenul în regim extern. În acest an 4078 sunt restanțieri din sesiunile anterioare. Sesiunea de BAC 2017 se va desfășura în perioada 2-20 iunie.

 Potrivit Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, probele de examen vor fi organizate în 93 centre de BAC, dintre care 31 sunt amplasate în municipiul Chișinău, iar 62 în ale localități ale republicii.

Cea dea doua probă, va avea loc pe 6 iunie la limba de instruire, iar pe 9 iunie – la limba străină. La data de 13 iunie va avea loc examenul la disciplina de profil, unde candidații de la profilul real vor susține proba la matematică, cei de la profilul umanist – la istoria românilor și universală. Totodată, candidații de la instituțiile de învățământ cu profil arte sau sport vor susține proba de examen la disciplina de profil respectivă.

Pe 16 iunie, candidațiii vor susține examenul la alegere. Sesiunea de BAC se va încheia pe 20 iunie, când se va desfășura examenul la limba maternă pentru ucraineni, găgăuzi și bulgari.

Durata unei probe de examen constituie trei ore astronomice.

Menționăm că verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 2 – 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC, la data de 27 iunie 2017.  Candidații care nu vor fi de acord cu nota obținută, vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestațiile în centrele de bacalaureat (în zilele de 27 și 28 iunie). Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 6 iulie.

Metodologia de organizare a sesiunii curente de bacalaureat nu a suferit modificări față de cea din anul precedent.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button