MAGAZIN

ÎNCOTRO? Rușii umblă din casă în casă și OBLIGĂ locuitorii să solicite cetățenia rusă

Distribuiți acest articol!

În regiunea transnistreană, persoane în uniforme militare cu însemnele Federației Ruse umblă din casă în casă și impun locuitorii regiunii să depună actele pentru cetățenia rusă. Informația respectivă a fost expediată la redacția DESCHIDE.MD de către un locuitor din regiunea secesioniste, care, din motive de securitate, își păstrează anonimatul.

Vedeți mai jos mesajul în forma în care l-am primit:

„Sunt locuitor al regiunii Transnistria. De ceva timp, chiar și astăzi din nou prin localitățile regiunii de la casă la casă umbla persoane în uniforme militare cu însemnele F. Ruse, au și niște liste cu ei și impun fiecare locuitor să depună actele pentru cetățenia F.Ruse. Majoritatea locuitorilor desigur asta și fac, fiindcă fiind cetățean al F. Ruse primesc automat pensie din Rusia care este mult mare decat cea din regiune sau din R. Moldova. Despre ce reintegrare merge vorba? Pe cine duce R. Moldova în iluzie?  Biroul de reintegrare tace, nici o reacție oficială .Asta ce este ocuparea Transnistrie de către F. Rusă? R. Moldova deci a hotărât să cedeze Transnistria F. Ruse. Noi cei puțini din regiune loaiali R. Moldova doar așa asta înțelegem!! Deschide.md este blocat in Transnistria”, scrie locuitorul regiunii separatiste”.

DESCHIDE.MD a contactat așa-numitul minister de interne de la Tiraspol pentru a afla mai multe despre această campanie. Un reprezentant al pretinsului minister de interne al regiunii, care a refuzat să se prezinte, a negat informația care a ajuns la redacția noastră.

„Dacă acesta era posibil, orice transnistrean era să accepte, dar, din păcate, nu există așa ceva. Poate are loc vreo acțiune de numărare a cetățenilor ruși din regiune în contextul alegerilor prezidențiale ruse din martie. Aici oamenii stau în rând pentru a primi cetățenia rusă”, ne-a spus așa-numitul colaboratur al mai.

Totodată, foarte insistent,acesta a repetat de câteva ori faptul că informația respectivă este una falsă.

Amintim că recent, liderul grupării separatiste de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a anunțat că în 2017, circa 9000 de transnistreni au primit cetățenia Federației Ruse.

De asemenea amintim că recent președintele Parlamentului Andrian Candu a declarat că are dubii că Federația Rusă respectă integritatea teritorială a Republicii Moldova, dat fiind faptul că Moscova eliberează pașapoarte rusești locuitorilor transnistreni, în care scrie că aceștia s-au născut în ”pridnestrovskaia maldavskaia respublika”.

DESCHIDE.MD


Distribuiți acest articol!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button