ActualitățiBasarabia

Înfrângere mare pentru socialiști la Curtea Constituțională: Stadionul Republican va ajunge la Ambasada SUA

Distribuiți acest articol!

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților PSRM, Grigore Novac, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, care au contestat legalitatea transmiterii cu titlu oneros a terenului Stadionului Republican în posesia Ambasadei SUA.

Magistrații CCM au depistat mai multe nereguli în sesizarea depusă de socialiști. În acest sens, Curtea a constatat că sesizarea este inadmisibilă și nu poate fi acceptată pentru examinare în fond.

Amintim că socialiștii au atacat la Curtea Constituțională decizia Parlamentului prin care terenul Stadionului Republican a fost transmis Ambasadei SUA. Sesizarea deputaților PSRM a venit ca urmare a deciziei de suspendare, adoptate de către Curtea Constituțională, a Legii privind abrogarea deciziei de transmitere a terenului.

Socialistul Vasile Bolea declara anterior că Legea privind transmiterea terenului către Ambasada SUA a fost adoptată prin procedura de suspendare a președintelui Igor Dodon, documentul fiind semnat de speakerul Andrian Candu. Totuși, în august 2020, Înalta Curte a precizat că o astfel de procedură de suspendare nu poate fi aplicată, iar în cazul în care șeful statului refuză să-și îndeplinească atribuțiile, Parlamentul urmează să aplice normele prevăzute de Constituție.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button