MAGAZIN

INJUSTIȚIE // Justiție incorectă față de UNIONIȘTI

Distribuiți acest articol!

Bărbatul reținut ieri în timpul ceremoniilor care au avut loc la complexul memorial Eternitate pledează nevinovat. Potrivit lui, agenții poliției au încălcat dreptul său la libera exprimare. Reprezentanții asociației „UNIREA – ODIP” solicită intervenția Ministrului de Interne în acest caz.

Activistul civic Vasile Sinigur, care a fost reținut la Complexul Memorial „Eternitate” de 9 Mai, după ce l-a acuzat pe liderul PCRM, Vladimir Voronin, de ocupația sovietică a Basarabiei, urmează să conteste amenda emisă pe numele său. Informațiile au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă la care a participat activistul civic, Vasile Sinigur și Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, care va oferi sprinjin în elucidarea acestui caz.

LIVE – Cetatean retinut de politie. A afisat mesajul ca simbolul comunist este egal cu cel nazist

LIVE – Cetatean retinut de politie. A afisat mesajul ca simbolul comunist este egal cu cel nazist.Politistii de la Inspectoratul de poliție l-au reținut pe cetateanul Vasile Singur, care a protestat prin a afisa două simboluri, cel cumunist si cel fascist, punând semn de egalitate între ele…Pentru asta a fost reținut și dus la poliție.Este privat de libertate și oamenii cu epoleți și fără epoleți nu se prezintă și nu dau nicio explicație.Alexandru Jizdan – Ministru al Afacerilor Interne, Gheorghe Cavcaliuc, Alexandru Pînzari,

Publicată de Curaj.TV pe Miercuri, 9 mai 2018

Cei doi se arată nedumiriți că a fost reținută doar o parte implicată în conflict, nu și cele 4-5 persoane care i-au smuls din mână pancarta cu mesajul activistului civic. La rândul său, președintele „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi a cerut Ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, „să ia notă de acest caz” și să identifice „polițiștii care au participat la aceste lucruri”.

Vasile Sinigur a fost reținut în timpul evenimentelor solemne la complexul Eternitate, prilejuite de ziua de 9 mai. Acesta a protestat față de comunistul Vladimir Voronin, afișând o imagine în care panglica „Sfântul Gheorghe” apare alături de simboluri naziste și comuniste. O persoană i-a smuls imaginea din mână iar, ulterior, bărbatul a fost reținut de către un agent constatator al poliției și acuzat de huliganism.Poliția Capitalei a anunțat că polițiştii sectorului Centru şi Batalionului de patrulare şi reacționare operative au fost cei care au reacționat și au condus bărbatul la poliție pentru documentare şi stabilirea tuturor circumstanțelor. Pentru acțiunele lui, el s-a ales cu o procedură contravențională pentru huliganism nu prea grav şi nesubordonarea sau cererii legitime a colaboratorului de ocrotire a normelor de drept, fiind emisă o amendă în sumă de 1000 de lei.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button