MAGAZIN

Instruire in domeniul democrației pentru profesorii de pe ambele maluri ale Nistrului

Distribuiți acest articol!

Profesorii de pe ambele maluri ale Nistrului, pe parcursul a doi ani, vor beneficia de o instruire în domeniul respectării şi promovării drepturilor omului. Această activitate, lansată la inițiativa Institutului pentru Democrație, va fi susținută financiar de către UE, în cadrul programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

Pe durata programului vor fi deschise trei centre pentru instruirea cadrelor didactice, iar beneficiari vor fi circa 300 de profesori. Bugetul total va fi de circa 650 de mii de euro.

Coordonatorul programului, Jarek Domanski, reprezentant al Delegației Uniunii Europene la Chişinău, a declarat într-o conferință de presă că s-a ajuns deja la a patra etapă de implementare, iar proiectul se extinde şi pe latura proiectelor societății civile. Acesta a mai declarat că este unul din cele mai ambițioase şi grele proiecte deoarece vizează educația, urmînd a se pune in discuție teme complicate pentru cetațenii celor două maluri ale Nistrului,iar scopul primordial este interacțiunea şi ajutorul oamenilor la modul practic.

Metodistul Centrului de promovare şi protecție a drepturilor femeilor, Jana Şaşacova, a afirmat că în acest proiect profesorii urmează a fi informați despre democrație și respectarea drepturilor omului, după care aceștia vor transmite cunoștințele obținute elevilor.

Directorul Institutului pentru Democrație, Andrei Borşevschi, a menționat și el că importanța proiectului constă în faptul că tînăra generație iși va putea cunoaşte mai bine drepturile şi cum pot să și le apere. Iar pentru aceasta este nevoie de o educație calitativă, iar pregătirea cadrelor didactice în această sferă a democrației şi drepturilor omului, va spori calitatea sistemului de învățământ de pe ambele maluri ale Nistrului.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button