MAGAZIN

Internship la Parlamentul României pentru studenții basarabeni, Ediția a III-a – Anul Centenar

Distribuiți acest articol!

Programul Internship la Parlamentul României își propune să familiarizeze tinerii din Republica Moldova care studiază în România cu cadrul legal, procedurile legislative, modalitatea de luare a deciziilor într-un stat democratic și tot ce presupune activitatea unui parlamentar.

Scopul acestui Internship este de a forma o elită în rândul tinerilor basarabeni și cunoașterea indeaproape a sistemului politic și decizional din România. Toți participanții vor învăța cum se elaborează legile, interpelările și declarațiile politice, vor lucra cu deputați și senatori, vor participa la întâlniri formale și informale cu basarabenii de succes din România.

Fiecare student va lucra ca intern la un parlamentar român

Programul de Internship se adresează studenților basarabeni din diverse domenii:
*economie *diplomație și relații internaționale *management *drept *agricultură *telecomunicații *științe sociale * științe politice

În cadrul programului de Internship, îți poți alege domeniul de interes pentru tine, care va corespunde unei structuri a Camerei Deputaților sau, după caz, a Senatului României. Programul durează 3 luni de zile și se desfășoară, preponderent, în centrul universitar unde învață studentul.

Înscrierile se depun completând formularul de mai jos până la data de 15 februarie 2018, ora 12:00. Candidații admiși vor fi selectați în urma unui interviu telefonic.

parteneri.png

Deschiderea proiectului are loc în perioada 18-21 februarie 2018, la Palatul Parlamentului din București, cazarea fiind asigurată de către organizatori. Fiecărui participant îi va fi alocat un mentor din rândul parlamentarilor. Parlamentarul va fi din județul unde studentul învață, pentru ca practica să se poată desfășura în acel oraș. Închiderea proiectului are loc tot la București pe 21 mai, prin Gala de Premiere. Programul este organizat de către Platforma Unionistă Acțiunea 2012(membră a Alianței pentru Centenar), în cooperare cu grupul intraparlamentar Prietenii Unirii, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și mai multe organizații de studenți basarabeni.

CÂND
February 18, 2018 at 6pm – May 21, 2018
UNDE
Palatul Parlamentului
CONTACT
Diana Garea · contact@actiunea2012.ro · 0040744269719

Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button