Actualități

Iohannis: “PSD răspunde integral de prestaţia prim-ministrului Tudose”

Distribuiți acest articol!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că propunerea ca Mihai Tudose să fie prim ministru nu îi aparţine, iar PSD răspunde “integral şi până la sfârşit” de prestaţia acestuia şi Tudose însuşi pentru activitatea anterioară numirii în funcţie.

Preşedintele a fost chestionat cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la un posibil plagiat în lucrarea de doctorat a noului premier, acesta replicând că dacă informaţiile se dovedesc reale, atunci măsuri vor fi nevoiţi să ia cei care l-au propus.

“Dacă astfel de acuzaţii se adeveresc, atunci problema trebuie rezolvată nu de mine, ci de cei care au propus persoana, respectiv de persoana în cauză, iar eu pornesc de la premisa că, dacă vor exista confirmări ale acestor acuzaţii, vor apărea şi urmările în consecinţă”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele a ţinut să clarifice speculaţiile apărute în spaţiul public cu privire la desemnarea lui Tudose, afirmând că este o propunere a PSD, pe care a acceptat-o, însă pentru prestaţia prim-ministrului va răspunde, “integral”, tot PSD. Şeful statului a explicat că doreşte să fie clarificate aceste lucruri, pentru a evita “impresii greşite” legate de sintagma “guvernul meu”.

“Există o majoritate PSD-ALDE în Parlament. La consultări, această majoritate a propus o persoană. Eu am acceptat această propunere. Nu este propunerea mea, este propunerea PSD-ului. PSD răspunde integral şi până la sfărşit de prestaţia domnului prim-ministru Tudose, iar domnul prim-ministru Tudose, în calitate de persoană privată, răspunde de activitatea proprie anterioară numirii în funcţia de prim-ministru. Este bine să clarificăm un pic aceste lucruri, fiindcă altfel ar putea să apară impresii total eronate şi greşite legate de sintagma «guvernul meu». Este un guvern PSD-ALDE”, a mai spus Iohannis.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button