Actualități

Israelul impune din nou purtarea măștii în locuri publice închise

Distribuiți acest articol!

Israelul a anunţat vineri restabilirea obligaţiei purtării măştii de protecţie în locuri publice închise, în urma unei creşteri a numărului contaminărilor cu noul coronavirus, într-o ţară în care peste jumătate din populaţie a fost vaccinată cu două doze de vaccin împotriva covid-19, relatează AFP.

Din cauza unei creşteri a infecţiilor, Ministerul Sănătăţii anunţă că azi (vineri), începând de la prânz, măştile vor fi obligatorii în toate locurile care nu sunt deschise, cu excepţia domiciliului”, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Israelienii sunt sfătuiţi, de asemenea, să poarte o mască sanitară la adunări mari în aer liber, ”de exemplu la marşuri Gay Pride în weekend”, anunţă ministerul, referindu-se la marşul de vineri după-amiaza la Tel Aviv, la care sunt aşteptate mii de persoane.

Copiii în vârstă de până la şapte ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele care practică un sport sunt scutite de obligaţia de a purta o mască sanitară în interior, precizează ministerul.

Premierul israelian Naftali Bennett a avertizat miercuri că, în cazul în care bilanţul zilnic depăşeşte 100 de contaminări cu noul coronavirus timp de o săptmână, purtarea măştii va fi impusă din nou ca obligatorie.

Începând de luni, autorităţile sanitare au înregistrat zilnic peste 100 de cazuri de covid-19. Joi, 227 de cazuri au fost înregistrate de către autorităţile sanitare, potrivit ultimelor date disponibile.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button