MAGAZIN

Iulian Chifu: Prin obsesia pentru Plahotniuc, opoziția își justifică eșecul

Distribuiți acest articol!

Obsesia opoziției pentru Vlad Plahotniuc este o justificare a eșecului opoziției. Opinia îi aparține analistului politic Iulian Chifu. Într-un editorial publicat pe deschide.md, acesta scrie că ”e mai simplu să urli și să arunci invective din fața unui computer pe rețelele sociale și să te aplauzi pentru numărul de like-uri și share-uri, decât să construiești un proiect fundamentat pe date și argumente. E mai simplu să vituperezi vocal pe un post de televiziune criticând totul, după principiul cine urlă mai tare primește microfonul”.

”Obsesia Plahotniuc mai are o valoare de întrebuințare generală. Permite să arăți de ce nu ai reușit. E o justificare a eșecului. Și este și un motiv pentru dezertare. Nu mă duc să lupt, nu construiesc aici, nu îmi asum partea mea de eșec pentru că am niște însușiri și abilități, cunoștințe și diplome care permit să plec. Să-mi caut viitorul în lume. Vituperez, înjur situația, arăt care e dușmanul suprem, apoi îmi pun coada pe spinare și dezertez. Fug. O societatea întreagă de loseri, de perdanți, care-și pot motiva eșecul pe seama Oligarhului Rău care a capturat statul, a Pro-rusului Dodon(subordonat acestuia prin Binom) care fac să nu se poate realiza nimic aici, să nu se poată da o luptă inegală, și nici un sacrificiu individual nu ar crea nici o diferență.

Așa încât, defetist, abandonăm. Fugim”, constată expertul. În opinia lui Chifu, cum nici politicul clădit exclusiv pe proteste și urlete nu este unul atractiv și care stârnește încredere, nici elita care exclude proiecte alternative, construcție instituțională, raportarea critică la realitate, dar nu defetist, construcția încrederii și renașterea speranței măcar într-un colț al societății pe care ulterior să-l reproducă și să-l multiplice, nu este una care să poată avea măcar aura de a fi încercat. ”Altfel, negarea de plano nu este altceva decât o altă față care atrage aceeași neîncredere a cetățenilor”, accentuează Chifu în editorialul său.

Sursa: deschide.md


Distribuiți acest articol!

3 Comments

  1. si-au inventat dusmanul pe care deja nu-l pot invinge, sau poate ca, ei l-au si legitimat mai mult, ca oamenii s-au saturat de haos si doresc regula

  2. Nu mai credem o boabă în această opoziție credem doar în cei care luptă pentru Moldova cu rușii și care vin cu realizări reale și concrete pentru țară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button