Actualități

Iurie Ciocan: Raţional ar fi ca CEC să-şi revizuiască decizia

Distribuiți acest articol!

Fostul preşedinte al Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, afirmă că „raţional” ar fi ca CEC-ul să-şi revizuiască decizia privind numărul secţiilor de votare. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei Ediţii Speciale de la TVR Moldova.

„Comisia Electorală Centrală are două căi, fie să meargă cu recurs, fie să-şi revadă hotărârea emisă, ceea ce este mult mai raţionalt din punctul meu de vedere. Cred că timp este suficient şi Comisia Electorală Centrală va prezenta lista acestor secţii şi locul lor de amplasare în strânsă colaborare cu Ministerul de Externe”, a declarat Ciocan.

Acesta a reamintit că Ministerul Afacerilor Externe a emis un document către CEC prin care a menţionat că informaţiile parvenite din cadrul misiunilor diplomatice şi consulare în afara ţării stabilesc necesitatea asumată de către Minister asupra a 190 de secţii de votare.

„CEC este în drept să solicite argumente din partea MAEIE, cum ar fi: locaţia, acordul părţilor, acoperirea cu resurse financiare şi resurse umane. Dacă CEC-ul primeşte răspunsuri la aceste întrebări, atunci cred că CEC-ul este obligat să dea curs iniţiativei Ministerului de Externe”, a explicat Ciocan.

„Iese că în dependenţă de bani îţi realizezi dreptul la vot. Dacă nu are statul bani, cei din străinătate nu-şi realizează dreptul la vot. Aşa ceva nu poate să se întâmple într-un stat de drept şi democratic”, a punctat Cîrnaţ.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button