Externe

Jaf ca în filme în Istanbul. Doi moldoveni sunt în căutare

Distribuiți acest articol!

Cinci cetăţeni ai Republicii Moldova sunt bănuiţi de participarea la un jaf  asupra unei case de lux din oraşul Istanbul, Turcia, care-i aparţinea unui businessman în domeniul cosmeticii şi parfumeriei. Pagubele materiale au ajuns la suma de aproximativ 300 mii de dolari. Trei dintre cetăţenii moldoveni au fost reţinuţi, iar alţi doi au reuşit să părăsească ţara fără a fi arestaţi. Deocamdată nu se ştie unde se află cei doi hoţi.

Doi bărbaţi, îmbrăcaţi în uniforme ale unei companii internaţionale de curierat au sunat la uşa unei case. Le-a deschis tot o moldoveancă care lucra acolo ca menajeră. Abia după ce a fost reţinută, ea a recunoscut că a jucat rolul de victimă şi că ştia foarte bine că urma să aibă loc un jaf, scrie jurnal.md.

Victima jafului a mărturisit că după ce au pătruns în casă, aceştia, fiind înarmaţi cu un cuţit, ar fi ameninţat-o cu moartea pe stăpâna casei, soţia omului de afaceri, forţând-o să le deschidă safeul în care erau păstraţi bani şi bijuterii. După ce au luat cei 50 de mii de dolari cash din safeu, 3 ceasuri acoperite cu diamante, dar şi alte bijuterii, hoţii au părăsit casa fugind cu o maşină care-i aştepta în stradă.

De asemenea, potrivit presei din Turcia, care a relatat despre acest caz, spun că după ce au ameninţat stăpâna casei cu un cuţit şi i-a spus să deschidă safeul, aceştia au târât-o într-o garderobă şi au legat-o de suportul pentru haine unde a stat aproximativ 15 minute. După ce hoţii au plecat, femeia a fost găsită de grădinarul casei, care a eliberat-o.

Hoţii au reuşit să fure 50 mii de dolari şi bijuterii în valoare de aproximativ 250 de mii USD.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button