Actualități

Joe Biden i-a oferit lui Putin cadouri în timpul summitului

Distribuiți acest articol!

Președintele american, Joe Biden, i-a făcut câteva cadouri omologului său rus Vladimir Putin,  în cadrul summitului de la Geneva. Acesta i-a oferit  o pereche de ochelari de aviator personalizați și o sculptură din cristal, un bizon american, ce reprezintă mamiferul național al Statelor Unite ale Americii.

Ochelarii de soare sunt fabricați de o companie americană care le-a furnizat armatei SUA și partenerilor săi NATO.

„Preşedintele Biden i-a oferit preşedintelui Putin o pereche de ochelari «Aviators» de la Randolph USA. În 1978, Randolph şi armata au produs HGU-4/P Aviator pentru piloţi de vânătoare. De atunci, ei le livrează armatei americane şi partenerilor din NATO ochelarii lor de nivel înalt şi durabili, produşi în fabrica din Massachusetts”.

Sculptura de cristal a bizonului american reprezintă forță, unitate și rezistență, a afirmat președintele american. Zimbrul american a fost mamiferul național al SUA din 2016, când președintele Barack Obama a semnat legea Legii naționale privind moștenirea bisonilor.

Potrivit oficialului, sculptura avea o bază din lemn de cireș pentru a simboliza fostul președinte american George Washington, precum și o plăcuță de inscripție gravată personalizată pentru a comemora întâlnirea dintre cei doi lideri.

După summitul de la Geneva, Biden a declarat în timpul unei conferințe de presă că s-a concentrat pe drepturile omului și pe obținerea unei relații stabile cu Rusia în timpul discuțiilor lor cu mize mari. 

Biden, de asemenea și-a subliniat atenția și asupra drepturilor omului în timpul întâlnirii.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button