MAGAZIN

Jurnalist: Uitați de PAS și alte partide care vor face pact cu Dodon! AUR e singura salvare pentru Republica Moldova

Distribuiți acest articol!

Uitați de PAS și alte partide care vor face pact cu Dodon! AUR e singura salvare pentru Republica Moldova, susține jurnalistul Ion Harghel, în urma unei scurte analize despre partidele care participă la alegerile parlamentare din 11 iulie. Concluzia lui este una simplă: „Singura șansă ca noi, moldovenii, să trăim mai bine este unirea cu România”.

Harghel explică de ce nici PAS – formațiunea Maiei Sandu și nici restul formațiunilor politice, cum ar fi PSRM nu vor scoate Republica Moldova din impas. „Unele partide ne promit integrarea în Uniunea Europeană, altele în Uniunea Eurasiatică sau relații mai bine cu Federația Rusă. Conform sondajelor, pentru unirea cu România ar vota cel puțin 35% din cetățeni Republicii Moldova. Cu toate acestea, la alegerile parlamentare din 2019, nicio forță politică nu a acces în Legislativ pentru că unioniștii erau dezbinați în zeci de partide și luptau între ele”, precizează Ion Harghel.

Între timp, lucrurile s-au schimbat, iar forțele unioniste s-au consolidat rapid în jurul unui nou proiect ambițios numit Alianța pentru Unirea Românilor – AUR. „Partidul AUR, condus de Vlad Bilețchi, un tânăr de doar 26 de ani, își propune să unifice toate forțele unioniste într-un singur partid”, a subliniat Harghel, explicând că partidele proeuropene au atacat AUR din frică. „Partidul PAS a atacat AUR ca fiind extremist și indezirabil în UE pentru că împart același bazin electoral”, a mai spus acesta.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button