MAGAZIN

Jurnaliștii din RM, invitați la un seminar didactic dedicat Holocaustului

Distribuiți acest articol!

Fundația Friedrich Ebert Moldova (FES) și Institutul de istorie orală din Moldova (IIOM), în parteneriat cu Institutul Național de Studiere a Holocaustului din România “Elie Wiesel” (INSHR) organizează seminarul informațional-didactic cu genericul „Reflectarea Holocaustului în presă – oportunitate, resurse, bune practici”.

Seminarul se adresează jurnaliștilor din Republica Moldova și are drept scop promovarea instrumentelor unei bune cunoașteri a istoriei Holocaustului și experienței de reflectare a acestei teme în mass media.

Prezentările din cadrul seminarului se vor axa pe evenimentele din a doua jumătate a anului 1941 din Basarabia. Pentru o mai bună contextualizare a perioadei, vor fi prezentate sintetic și politicile antisemite implementate de statul roman până în vara lui 1941. Pe lângă analiza evenimentelor istorice, participanții la seminar vor fi informați despre resursele existente la tema Holocaustului și vor fi familiarizați cu experiența presei românești în abordarea acestui subiect.

Participanții la seminar vor avea ocazia să participe la discuții cu experții și să se împărtășească cu propria experiență în munca de identificare a surselor, de colectare a informației și de publicare a materialelor despre Holocaust.

La seminar sunt invitați reprezentanți ai mass-media din Chișinău și alte localități ale țării.

Seminarul va avea loc pe 15 mai 2018, cu începere de la ora 8.30, în sala de conferințe a hotelului Regency, Strada Sfatul Țării 17, Chișinău 2012.

Limbile de lucru vor fi româna și rusa, traducerea simultană fiind asigurată. Vă rugăm să confirmați participarea Dvs. sau a unui alt reprezentant al instituției Dvs. până pe 11 mai 2018, la adresa de email tulbure@gmail.com sau la numărul de telefon 069262009; persoana de contact: Alexei Tulbure.

Programul seminarului: 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button