Actualități

Karl Marx-despre istoria Rusiei (Rus)-o carte care nu a fost niciodată publicată în URSS

Distribuiți acest articol!

Karl Marx. „Diplomația secretă a secolului al XVIII-lea”. Răutate, similar cu care chiar și în istorie este greu de găsit.

De ce nu a fost publicat Karl Marx în URSS? … nu, nu în totalitate. O cărticică nu a fost publicată. Nepublicat. Nu este tradus. Nu este menționat. Una, dar semnificativă. Cel în care Marx a analizat istoria Rusiei. Ce așa de strașnic el a scris, că nu a fost publicat în ,,sovoc”(!!!) ?

„Groaznic și groaznic peste tot”, a scris el. – Rusia este Moscova, care a apărut după prăbușirea Hoardei de Aur. El a scris că leagănul Moscovei este „mlaștina sângeroasă a sclaviei mongole și nu gloria dură a erei normande” (©). El a scris că politica Rusiei a continuat politica Hoardei și nu politica Rusiei.

Acea Moscovă (viitoarea Rusie) nu a fost succesorul legal al Rusiei, ci Hoarda de Aur. Pur și simplu, a descoperit minciunile istoricilor imperiali, despre care a și scris.

Această carte se numește Diplomația secretă a secolului al XVIII-lea. Marx Karl. Istoria diplomatică secretă a secolului al XVIII-lea. Londra, 1899. Fragment în rusă și link către textul integral cu traducere. Dar haide să vorbim despre toate în ordine.

Apariția Rusia Kieveană

Rusia Kieveană – ca stat în centrul Kievului – a fost creată de triburile poienilor. Poenii demult trăiau pe malul drept din mijlocul Niprului. Și pământul ucrainesc ( pământul poenii) cu mult înainte de crearea statului a numit-o Rusia. Orașele Poenilor: Kiev, Cernicov, Pereiaslav. Cu timpul, poenii s-au unit cu alte triburi slave.

Poenii, drevlianii, severianii, dregovichi, radimichi, viatichi, crivichi, ilmenii sloveni. După ce s-au unit, asimilindu-se, aceste opt uniuni tribale, au devenit baza Rusiei. Iată această naționalitate mai târziu a început să numească rusini.

Rusi sau rusini au stat la baza Rusiei, cu centrul în Kiev.

După cum s-ar spune acum, aceasta era națiunea titulară a Rusiei.

RUSIA IMPERIALĂ

Rusia cu centrul său la Kiev era un fel de stat imperial. A existat un centru (Kiev și regiunea Kiev) și au existat colonii care au adus tribut Rutenilor. Printre cei care au plătit tribut s-au numărat atât triburile lituaniene, cât și triburile finno-ugrice.

Din cronica lui Nestor: „Și aceasta este esența yazitsi, care aduc un tribut Rusiei: chud, merya, întregul, muroma, cheremis, Mordvini, Perm, peceras, yam, lituania, zemigalia, kors, noroma, lib: si este propria ta limba de proprietate, din tribul Afetov, care locuieste în țările de la miezul noptii “

Toate țările cucerite au fost considerate și Rusia. Dar populația acestor colonii nu era etnic rusină. Și ei singuri nu se considerau rusini. Ei erau „oameni ruși” doar în sensul că au adus un omagiu Rusiei. Ei bine, a existat o singură credință (biserica comună) care a devenit după ce Rusia a cucerit aceste triburi. A existat influență culturală, da.

Numai regiunea Kievului a fost considerată Rusia în sens restrâns pentru o lungă perioadă de timp. Apoi Cernigău și Pereyaslavschina au devenit etnic rusnic. Și mult mai târziu (la sfârșitul secolului al XII-lea) locuitorii din Galiția și Volânia au devenit rusini. Apoi, principatul Galiția-Volânia a început să fie numit Rus. Mai mulți rusini nu erau nicăieri. Și niciun fel de rusini nu mai exista.

MIRACUL (TRIBURI FINNO-Ugorskie)

Finno-ugrienii, care au adus tribut Rusiei, au trăit între Volga și Oka și în Ural. În Rusia, aceste teritorii erau numite Zalesie. Aceasta este partea centrală a Rusiei moderne. Zalesye la Rusia s-a alăturat undeva în secolul X-XI. În acel timp Rusia exista deja de un secol sau două. Iar rusinii s-au format ca etno.

Nu există date exacte despre cucerirea Zalissia. Este cunosct doar, că nu a fost cucerită imediat, ci când Rusia a devenit mai puternică. Când a apărut „cuceritorul”.

La sfârșitul secolului al XI-lea, în Zalesia s-a format un principat separat: Rostov-Suzdal. Avea două centre: Rostov și Suzdal. În secolul al XII-lea, a apărut un alt centru: Vladimir. Acest pământ este numit Rostov-Suzdal sau Vladimir-Suzdal Rus în literatura secolului al XIX-lea.

Dar nu există și nu a fost în cronicile multor Rusei: Kievscă, de Nord sau Seroburomalinova. Mai mult, Rostov-Suzdal sau Vladimir-Suzdal Rus. Aceasta a fost inventată de istoricii Imperiului Rus în secolul al XIX-lea. „Rusia Kiviană” este același nume artificial ca și „Rusia”. Era o singură Rusia. Și așa se numea „Rusi”. Iată așa de simplu.

FORMAREA ETHNOSULUI MOSCOVEI ( RUSĂ )

În secolul al X-lea, ținutul Rostov-Suzdal’skaya era locuit în principal de triburi finlandeze. Pe aceste meleaguri a început să se formeze etno-ul poporului rus modern.

Ca orice metropolie, Kievul a influențat popoarele cucerite. Desigur, coloniștii slavi din Zalesye s-au amestecat cu triburile finlandeze.

Și, desigur, finno-ugrienii și alte triburi s-au rusificat în timp.

Ei au adoptat limba și credința ortodoxă. Dar până în prezent, provinciile rusești păstrează istoria finno-ugrienilor, nu a slavilor. Au scris despre asta aici, aici, aici și aici.

Costumul popular rus nu are nicio legătură cu îmbrăcămintea slavă. Folclorul moscovit este, de asemenea, atipic pentru slavi. Invențiile celor mai „slavi” primii și principalii ruși sunt pur și simplu ridicoli.

Orașele din țările finugrică erau uneori numite în maniera rusă. Cu toate acestea, râurile și majoritatea așezărilor își păstrează până astăzi numele finlandeze. De exemplu, o grămadă de râuri și un afluente au o terminațiile finlandeză (-wa, care înseamnă „apă”).

Zalesye, s-ar putea spune, se afla la periferia Rusiei. Popoarele care o locuiesc, din cauza condițiilor de viață dificile, au avut probleme. Nu existau aproape deloc rute comerciale. De jur-împrejur păduri și mlaștini.

Prin urmare, prinții de la Kiev nu au considerat aceste meleaguri „o bucată gustoasă”. La ei, mult timp nu le-a acordat nici un fel de atenție. Rusinii cu bogățiile lor și ținuturile calde din Zalesye nu au dărâmat mulțimile. Au existat puțini coloniști rusini.

În general, Rusini nu s-a mutat niciodată în Moscova în număr mare. Iar Moscovia de la început nu a fost ruscă, iar moscoviții nu erau rusi. Etnul moscovit a fost format undeva în a doua jumătate a secolului al XII-lea.

Rusinii ca etnie cu un stat și un nume separat există din secolul al X-lea. Adică, rușii moderni sunt cei mai tineri etnici slavi de est. Nu bătrânul, ci cel mai tânăr. Nu un frate, ci un vecin.

O rusoaică din comentarii mi-a spus odată că „nu, strămoșii noștri nu sunt finlandezi-ugrici, deoarece aceste popoare au o structură scheletică complet diferită”. Argument de fier! Acum uitați-vă la fotografiile finlandezilor moderni. Ghiciți cine erau strămoșii lor? Da nu mai spune!

RUSIA ȘI MIRACUL

Finno-ugrienii (Chud) înșiși nu se numeau Ruși. Dimpotrivă, aceștia s-au opus Rusiei în cronicile lor. Ce colonie nu s-ar opune unei metropole străine?

Această opoziție este clar vizibilă în Cronica laurentiană și în Cronica lui Ipateevski. Și descriu evenimentele din secolele XII-XIII. Adică, chiar și în secolul al XII-lea și la începutul secolului al XIII-lea, țara Novgorod-Suzdal nu era considerată Rusia. Nici țara Rostov-Suzdal, nici Rizan, nici regiunea Smolensk, nici țara Vladimir.

Rusia era doar țara poienilor, adică metropola de pe pământurile Kievului.

Și da, Kievul-este mama orașelor rusești; mama Rusiei – țara Polianskaia. Și alte orașe ale Rusiei în expansiune, cărora viitoare Moscove niciodată nu le-a aparținut.

Rușii nu cred … atenție: că primul lor stat (Rus) a apărut cu aproximativ 400 de ani mai devreme decât ei înșiși. … și că tocmai a fost statul lor. Cum s-a întâmplat, voi scrie mai jos. Până când, două cuvinte despre tătari.

Cucerirea Rusiei de către tatari

La începutul secolului al XIII-lea, din cauza războaielor interne, Rusia a slăbit și a căzut sub asaltul tătarilor. Tătarii au cucerit Rusia, Polonia, Ungaria și nordul Balcanilor. Întorși dintr-o campanie victorioasă, tătarii și-au creat propriul stat.

Așa a apărut starea Hoardei de Aur pe Volga de jos. Țările Rusiei nu au intrat în Hoarda de Aur, ca parte a statului, ci au devenit vasali ai săi. Acum însăși Rusia a fost nevoită să plătească tribut.

Dezintegrarea Rusiei a separat și mai mult pământurile Rusiei și Zalesye unul de celălalt. Din punct de vedere cultural, etnic și politic.

MOSCOVA, SAU STATUL MOSCOVEI

De unde a venit Moscova? Finno-ugrienii erau mai întâi sub Rusia, apoi sub Hoarda Tătărașă. Parțial sub influența Rusiei, ei s-au rusificat și, sub influența Hoardei, s-au otatarizat. Mai mult, ei s-au otatarizat foarte mult.

Dar istoricii ruși exagerează în mod deliberat influența Rusiei. Și influența Hoardei este subestimată în mod deliberat. Se ajunge la ridicol: practic neagă influența Hoardei asupra Moscovei.

Și asta în ciuda faptului că ținuturile moscovite au fost sub Hoarda de Aur timp de aproape 300 de ani.

Ce sunt acești 300 de ani pentru noi? Ha ha! Noi nici nu am observat! Deci. Abia după prăbușirea Hoardei de Aur, s-au format:

Principatul Moscovei
Hanatul Kazanului
Hanatul Qasimului
Hanatul Crimeii 
Hanatul Astrahanului
Hanatul Siberiei

Moscova ca o mică așezare cu acest nume finlandez este menționată în scrierile care au supraviețuit doar de la mijlocul secolului al XII-lea. În secolul al XVI-lea, acest nume s-a răspândit în întregul principat din Moscova.

Un lucru obișnuit pentru acele vremuri: orașul Roma a dat numele Imperiului Roman, Moscova – Moscova. De fapt, atunci principatul Moscovei însuși a apărut pe arena internațională.

Abia în secolul al XVI-lea. Acesta este începutul statalității rusești.

Majoritatea popoarelor europene, așa cum scrie Eugeniu Naconecinîi, își încep istoria cu apariția statelor lor independente în secolele IX-X.

Rușii sunt probabil singurii care cred că primul lor stat (Rus) a apărut cu aproximativ 400 de ani mai devreme decât ei înșiși.
Dar a fost diferit: mai întâi, etnul moscovit a apărut în a doua jumătate a secolului al XII-lea. Apoi, în secolul al XV-lea, a apărut statul Moscovei, iar în al șaselea li s-a părut vecinilor săi.

Ceea ce a scris Marx despre (există extrase traduse în rețea): „Europa uimită, la începutul domniei lui Ivan al III-lea abia observând existența Moscovei, strânsă între Lituania și tătari, a fost uimită de apariția bruscă a unui imens stat la granițele sale estice “(c)

Deci, Moscova, Moscova, statul Moscovei. A fost condusă de un prinț, iar primul țar al Moscovei a apărut în secolul al XVII-lea. Adică, la început khanul tătar a fost înlocuit de prinț, iar mai târziu prințul a fost înlocuit de țar.

Centrul a fost mutat la Moscova. Dar. Sub prințul Moscovei, nobilimea a rămas aproape în plină compoziție tătară. Țările Moscovei au fost cucerite de Hoardă. Și politica Moscovei a fost o continuare a politicii Hoardei.

Despre ce a scris, de fapt, Karl Marx. Și Marx, și Gumilev și Platonov. Mulți au scris de fapt. Apoi, Ecaterina II a rescris pur și simplu istoria (mai exact: a continuat această afacere). Și acei istorici care au scris adevărul au avut o soartă foarte tristă.

BUZUL ROLAT ÎN JUMĂTATEA LUMII

Principatul Moscovei a fost succesorul principatului Cnezatul Vladimir-Suzdal. Care a făcut parte din Hoarda de Aur timp de aproape 300 de ani. Dacă Moscova a fost succesorul cuiva, acesta a fost succesorul Hoardei de Aur. Moscova nu a fost și nu a putut fi succesorul Rusiei. Ce fel de Rusia? Care parte?

Troubetzkoi: „Statul Moscovei a luat naștere datorită jugului tătar. Țarii de la Moscova, departe de a finaliza „adunarea țării rusești”, au început să strângă pământurile ulusului occidental al Marii Monarhii Mongole: Moscova a devenit un stat puternic abia după cucerirea Kazan, Astrahan și Siberia. Țarul rus a fost moștenitorul mongolului Khan. „Răsturnarea jugului tătar” a fost redusă la înlocuirea hanului tătar cu un țar ortodox și transferul sediului general al hanului la Moscova ”(c)

Deci asta este. Pe de o parte, Moscova a adunat pământurile Hoardei, iar pe de altă parte, pământurile Rus. Încă colecționează. Crimeea este și țara fostei Hoarde de Aur. Deci Moscova s-a declarat succesorul atât al Rusiei, cât și al Hoardei de Aur. Ea a rostogolit buza regală la jumătatea lumii, până astăzi nu poate să o ridice.


CUM A APĂRUT „RUSIA”?

Până în 1721, doar numele „Moscova” sau „statul Moscovei” a fost folosit oficial. Până în acel moment, nu exista o Rusie oficială, presupusă moștenitoare a Rusiei. Pentru că până în acel moment moscoviții nu reușiseră încă să fure nici numele, nici istoria Rusiei.

Apoi, numele statului de la Moscova a fost schimbat în mod deliberat. În 1721, Moscova Țaristă a cucerit pământurile Rusei, numele Rusei și istoria Rusei. Au făcut o rebranding, ce se numește: au furat numele Rusi și l-au transformat în Rusia.
Acest nume nu este populară. Este artificială.

Dar tocmai cu aceasta a început să facă miturile Marea Rusie sau Marea Rusi. Nu au trecut 100 de ani cuum mai târziu, Rusia-Moscova a început să fie numită adevărata Rusie. Moscoviții au început să fie numiți ruși sau marii ruși.

Rusinii-ucraineni au devenit brusc „micii ruși”.

Minciuna a fost repetată de atâtea ori încât părea să fie adevărată. Dar nu a devenit adevărat. În același timp, cucerirea Rusiei de către Moscova nu a mai fost recunoscută. Ce cucerire? Un pământ, un singur popor.

Oare se poate să poți cuceri poporul său?

Nu. Maximul este să unești, să o strângi într-un tot întreg. Fapte bune, nu? O minciună care are un început, dar nu are sfârșit. O răutate, analogă cu care în istorie este greu de găsit.

Când Moscova și-a schimbat numele, rusinii și-au schimbat numele țării. Pentru a nu identifica Rusia și Moscova, Rusia a început să fie numită Ucraina mai des.

Și au început să se numească mai des nu rusini, ci ucraineni. Pentru că diferite popoare ar trebui să fie numite diferite. Acum ruso-ucrainenilor le povestesc, că ei nu erau.

Că oamenii nu aveau un nume, deci nu exista popor. Că nu erau oameni, pentru că nu aveau nume. Că rusinii-ucraineni nu aveau propriul lor stat. Toate aceste bla-bla-bla despre un singur popor și o frăție – toate de acolo. Din minciuni pentru binele imperiului.
De unde a venit fratele mai mare?

Inventat abia în secolul XX. Abia în anii 30 ai secolului XX. Adică, acest concept are doar aproximativ 70 de ani. Fratele mai mare este ca rușii pentru ucraineni, Rusia pentru Ucraina. Și pentru toate celelalte popoare din URSS, Rusia este, de asemenea, un frate mai mare. Stalin este tatăl, iar Rusia este fratele mai mare.
Cele trei „popoare slave” au fost declarate egale, dar rușii au fost ÎNTOTDEAUNA în primul rând. Poporul rus a fost primul dintre egali. Unii sunt cunoscuți a fi întotdeauna mai egali decât alții. Nu, totuși. Este importantă naționalitatea? În niciun caz. Prin urmare, a fost necesară completarea celei de-a cincea coloane (naționalitate).

Prin urmare, popoarele din URSS au fost deportate pe baza mențiunii din această coloană.

Prin urmare, acum Rusia își justifică agresiunea în Ucraina prin „protejarea rușilor”. Nu contează că există doar jumătate din ruși în Crimeea. Nu contează că sunt și mai puțini ruși în regiunile de est ale Ucrainei. Cui îi pasă de alte popoare și națiuni? Vedem doar ruși, restul se vor mișca. Mitul despre primatul și vechimea rușilor este încă promovat. Cum altfel să restabilim Imperiul Rus sau aparența URSS, condusă de Rusia? Pe ce bază ar fi altfel să confiscăm din nou pământurile ucrainene?

Trei popoare nefrățești

Strămoșii poporului ucrainean sunt triburi care au trăit pe teritoriul Ucrainei moderne (Volinians, Derevlyans, Glades, Croații Albi, Uliches, Tivertsy și Siverians) și nu s-au mutat nicăieri. În secolul al X-lea, rusinii s-au format deja ca grup etnic separat.
Triburile care ocupau teritoriul Belarusului modern (dregovici, krivici, radimici amestecați cu bălții, care s-au așezat pe acest teritoriu înaintea lor) au devenit strămoșii poporului belarus.

Slovenii Ilmen au format un etnos Pskov-Novgorod separat, care doar în secolele XV-XVI a fost parțial distrus și parțial asimilat de Moscova.

Pe ținuturile Zalesye s-au format coloniști slavi amestecați cu triburi finlandeze și cel mai tânăr etnos slav estic – moscoviții, viitori ruși. A fost undeva în a doua jumătate a secolului al XII-lea.
Atunci au și apărut pe scena istorică «Russia Mare».

Primul dintre ei a fost Andrei Bogoliubski. El s-a proslăvit, cu aceea că a distrus în anul 1169 ori Kiev. Ardea, omora, prăda, lua ostatici. Orasele sale nu le distrugea în așa hal. Numai străini. Asta nu a fost ceva de genul unui „război civil” între rusi. Rusia și Kiev erau străine de prințul din Zalesye și armata sa.

Apropo, pe dânsul biserica rusească nu demult l-au recunoscut ca sfânt. Faptele istoricilor-mincinoși, care fundamentează marea putere, nu îi deranjează. În acest scop, țelul este minciuna-primul remediu. Lomonosov, Miller, Soloviev, Klyuchevsky, Pokrovsky și o grămadă de alți oameni de știință au scris că baza oamenilor din Moscova este triburile finno-ugrice (Chud). Unii dintre ei au spus că rușii au 1/5 din sângele slav. Și toate acestea nu ar conta dacă rușii înșiși nu ar dori să fie primul și principalul popor slav.

Pe lângă articol.

Moscova (Rusia) a plătit tribut Clanului Crimeii, suveranul și stăpânul său, succesorul Hoardei de Aur, până în 1700. Țarul Moscovei l-a întâlnit pe ambasadorul Crimeii pe dealul Poklonnaya, l-a pus pe el pe cal, el însuși pe jos, sub căpăstru, a condus calul cu ambasadorul Crimeii la Kremlin, l-a pus pe tronul său și a îngenuncheat în fața lui …

1. Țarul Petru I a redenumit statul cu numele Moscova în Rusia deja în secolul al XVIII-lea, în 1721.

2. Tribul Moksha și-a denumit râul Moscova, iar traducerea acestui nume, din limba Moksha, sună ca „apă murdară”. Orice alte limbi ale lumii nu pot traduce cuvântul Moscova. Cuvântul „Kremlin” este tătar și înseamnă fortificații pe un deal.

3. În Evul Mediu, toți cartografii Europei au scris și trasat granița Europei de-a lungul granițelor Rus (Rus este teritoriul Ucrainei actuale). Moscova – ulus, cu popoarele sale finlandeze, a fost întotdeauna o componentă a Hoardei, iar Europa l-a atribuit pe bună dreptate Asiei.
4. Moscova (Rusia) a plătit tribut Clanului Crimeii, suveranul și stăpânul său, succesorul Hoardei de Aur, până în 1700. Țarul Moscovei l-a întâlnit pe ambasadorul Crimeii pe dealul Poklonnaya, l-a pus pe el pe cal, el însuși pe jos, sub căpăstru, a condus calul cu ambasadorul Crimeii la Kremlin, l-a pus pe tronul său și a îngenuncheat în fața lui .

5.În anul 1610, în Moscova cu Boris Godunov (Murza Gudun) s-a terminat dinastia Cenghizidilor (rudenie cu Cinghishan), iar pe tron ​​a fost ridicat Alexei Koshka din familia finlandeză, iar când a fost încoronat la Regatul, biserica i-a dat numele de familie Romanov, care ar fi venit de la Roma ca să conducă Moscova.

6. Ecaterina a II-a, după ocuparea ultimei puteri Rus libere – Marele Ducat al Lituaniei (teritoriul Belarusului) în 1795, a ordonat să numească triburile ugro-finlandeze ai Moscoviei Russia mare, dar pe ucraineni, adevărații ruși, rușii mici.

7. Nimeni nu a văzut vreodată în original acordul privind reunificarea dintre Moscova și Ucraina, presupus semnat de B. Khmelnițchi și țarul A. Romanov.

8. De câteva secole, arheologii din Moscova au căutat artefacte care să confirme autenticitatea bătăliei de la Kulikovo, dar până acum fără succes, doar fabula despre victoria lui D. Donskoy asupra lui Mamai este încă cântată, cu toate vocile.

9. Regiunile Pskov, Novgorod, Smolensk din Rusia sunt fostele Principate slave-ruse și nu au avut nimic de-a face cu Moscova finno-ugră, până când Moscova-Hoarda le-a ocupat, respectiv, în 1462, în 1478 și în 1654. Și în alte regiuni ale Rusiei (Moscova), triburile și popoarele slave nu au trăit niciodată.

10. Hoarda de Aur și fiica ei, Moscova, sunt singurele țări din lume care și-au ținut propriul popor în sclavi. Aceasta explică întârzierea eternă a Moscovei, care este bogată în resurse naturale, din țările europene care sunt relativ lipsite de resurse naturale. La urma urmei, eficiența muncii oamenilor liberi este mult mai mare decât cea a sclavilor.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button