MAGAZIN

Krasnoselski: Rusia ar putea cere la ONU RECUNOAȘTEREA Transnistriei

Distribuiți acest articol!

Rusia va cere ONU să discute problema recunoaşterii teritoriului din stânga Nistrului, dacă Republica Moldova va insista în continuare asupra dezbaterii, în cadrul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a forului, chestiunea cu privire la retragerea trupelor ruse de ocupaţie. Declaraţia a fost făcută de liderul separatist Vadim Krasnoselski, ieri, în cadrul unui interviu acordat GAZETEI PARLAMENTARE, transmite deschide.md.

„Rusia nu este doar un stat puternic. Rusia este garantul soluționării conflictului, precum și garantul procesului de negocieri în formatul 5+2. Prin urmare, Federația Rusă ar putea reprezenta interesele Transnistriei la ONU. Și dacă Republica Moldova cere dezbaterea subiectului retragerii pacificatorilor ruși din Transnistria, de ce în aceste condiții (Federaţia Rusă)să nu abordeze la ONU problema privind recunoașterea Transnistriei”, a declarat Krasnoselski.

Liderul de la Tiraspol a amenințat şi cu un eventual război, spunând că „scrisoarea lui Moraru la ONU înseamnă executarea hotărârii Curții Consituționale. Dar toate aceste acțiuni n-au nimic în comun cu menținerea păcii pe malurile Nistrului. Eu sunt profund convins că cei care doresc retragerea pacificatorilor ruși din zona de Securitate, doresc, de fapt, escaladarea conflictului în regiune”. 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button