MAGAZIN

La AŞM a fost lansată prima enciclopedie politică din colecţia „Oamenii Moldovei”

Distribuiți acest articol!

Prima enciclopedie politică din colecţia „Oamenii Moldovei” a fost lansată astăzi la Academia de Ştiinţe a Moldovei. Evenimentul a fost organizat cu prilejul Zilei Independenţei R. Moldova.

Ediţia este un produs al companiei de consultanţă şi promovare a imaginii Poliexpert, condusă de scriitorul şi ziaristul Igor Volniţchi, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe a Moldovei.

Lucrarea a apărut sub patronajul preşedintelui Academiei de Ştiinţe a Moldovei, academicianul Gheorghe Duca, cu suportul financiar al Congresului Azerilor din Moldova, Universităţii Americane din Moldova şi Universităţii de Studii Politice si Economice Europene „Constantin Stere”.

Solicitat de MOLDPRES, directorul Companiei Poliexpert, Igor Volniţchi, autorul ideii acestei lucrări, a menţionat că prima enciclopedie politică a R. Moldova este un produs unic, la elaborarea căreia a lucrat întreaga echipă a colectivului pe care îl conduce.

„Această enciclopedie cuprinde scurte note biografice despre toţi acei care, în 26 de ani de independenţă, au deţinut funcţiile de preşedinţi, prim-miniştri, preşedinţi ai Parlamentului, miniştri şi deputaţi. E vorba de 1115 personalităţi care au dat jurământul acestei ţări, au activat sub tricolor şi sub stema  R. Moldova”, a declarat Igor Volniţchi.

La rândul său, preşedintele AȘM, Gheorghe Duca, a afirmat că această enciclopedie este concepută ca o bază de date despre cei care au contribuit la dezvoltarea ţării.

Pe marginea volumului s-au pronunţat eroii acestei cărţi: Dumitru Diacov, Valeriu Muravschi, Igor Corman, Dumitru Braghiş, Valentin Dolganiuc, Liliana Palihovici, Anatol Ţăranu, Victor Stepaniuc, precum şi președintele Congresului Azerilor din Republica Moldova, Vugar Novruzov, academicianul Vasile Micu, rectorul Universității de Studii Politice Economice și Europene „Constantin Stere”, Gheorghe Avornic ş.a.

Prima enciclopedie politică „Oamenii Moldovei” a apărut într-un tiraj de 1000 de exemplare. O treime din tiraj a fost distribuit gratuit în bibliotecile publice.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button