ActualitățiCultură

La Biblioteca Națională a fost inaugurată o expoziție care este dedicată culturii medievale românești scrise

Distribuiți acest articol!

Biblioteca Națională din Chișinău, care este în colaborare cu Agenția Națională a Arhivelor, a inaugurat o expoziție „Cultura românească medievală scrisă”.

Directorul adjunct al instituției Veronica Borș, a menționat că evenimentul face parte din cea de-a XXX-a ediție a Simpozionului Științific „Valori bibliofile” acesta este organizat în contextul împlinirii a 500 de ani ai celui mai vechi document care este scris în limba română – Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung (1521).

Scopul expoziției este de a valorifica patrimoniul cultural scris din secolele XVI-XVIII, realizate în arealul geografic din spațiul românesc.

Această expoziție cuprinde 12 compartimente tematice, care oferă prilejul de a cunoaște perioada de aur a culturii medievale scrise române – ”Domnitorii care s-au implicat în promovarea nemijlocită a culturii, care au fost primele genuri literare, conținutul primelor cărți juridice, forma literaturii istorice, cărturarii-clerici și laicii care au contribuit la dezvoltarea culturii scrise pe parcursul secolelor XVI-XVIII, cărțile de cult de o largă circulație în tot arealul românesc.

Expoziția va fi deschisă publicului până la 31 august în spațiul expozițional al Secției carte veche și rară a Biliotecii Naționale a Republicii Moldova.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button