ActualitățiBasarabia

La PSRM corupția e lege! Donații la partid de câteva ori mai mari decât venitul anual

Distribuiți acest articol!

Partidul Socialiștilor a anunțat luni, 1 octombrie, primul candidat pentru Circumscripția electorală nr. 25 din Chișinău (Centru – Botanica). Este vorba de Aleksandr Odințov, membru al Consiliului Municipal Chișinău. În prezent, numărul candidaților PSRM înaintați pe listele uninominale a ajuns la 16.

Aleksandr Odințov este unul dintre cei mai generoși finanțatori ai Partidului Socialiștilor. ​Într-o anchetă amplă a Centrului de Investigații Jurnalistice se menționează că Odințov a cotizat la campania electorală a lui Igor Dodon pentru prezidențiale 75.000 de lei. În 2014, a vărsat în bugetul formațiunii politice din care face parte 173.000 de lei, chiar dacă a declarat că a câștigat, în doi ani, cumulativ, doar 72.000 de lei. În raportul financiar din 2014 Odințov a fost trecut ca angajat la munci sezoniere.

Conform ultimei declarații de avere și interese personale a lui Alexandr Odințov, cea pentru 2017, consilierul a declarat venituri de doar 22.000 de lei din indemnizația de consilier, o pătrime dintr-un apartament de 58,8 metri pătrați, pe care îl deține din 1996, estimat la aproape 300.000 de lei, precum și un automobil de model Subaru, fabricat în 2007, cumpărat în 2015 cu doar 12.000 de lei.

Candidatura lui Aleksandr Odințov a fost prezentată în cadrul unui miting organizat în fața fostei clădiri a Cinematografului „Gaudeamus” din Chișinău, în apropiere de Centrul de Combustie.

Boris Gîlca, secretarul general de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, s-a arătat indignat de faptul că în timpul manifestației sunetul a fost dat la maximum, menționând că la centrul respectiv sunt internați copii în stare foarte gravă, iar gălăgia îi deranjează.

AVERE Aleksandr Odințov by FreePress on Scribd


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button