ActualitățiExterne

Lavrov e revoltat: Londra i-a ”răpit” și ”ascuns” pe Serghei și Iulia Skripal

Distribuiți acest articol!

Cei doi cetățeni ruși care au suferit în urma ”incidentului” din Salisbury – Serghei și Iulia Skripal – „sunt ascunsi“ de către serviciile secrete britanice, s-a plâns ministrul rus de externe Serghei Lavrov, într-un interviu cu revista italiană Panorama.

Transcrierea conversației este prezentată pe site-ul  Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.

Lavrov sustine ca „partea rusă este deosebit de îngrijorata de starea de sănătate a celor doi Skripal”, care au fost ”atrași de către britanici în această provocare”. Refuzul autorităților britanice de a acorda acces consular Rusiei la cei doi oferă motive să se considere ceea ce se întâmplă ca ”răpire a lor sau izolare deliberată“, a afirmat ministrul, care a omis sa spuna ca oficialii rusi nu au drept de acces la Iulia si Serghei Skripal din cauza ca statul rus este principalul suspect în cazul tentativei de asasinare.

Potrivit lui Lavrov, în timp ce investighează „cazul lui Skripal”, Londra înlocuiește munca experților „cu declarații goale și diplomația „megafonului”.”

De asemenea, ministrul rus este indignat de faptul că „implicarea nedovedita” a Rusiei în otrăvirea lui Serghei și Iulia Skripal a provocat decizia autorităților americane de a expulza 60 de membri ai misiunilor ruse din SUA și a închide Consulatul General din Seattle.

Potrivit lui Lavrov, situația dintre Moscova și Washington continuă să se deterioreze.

Dar Trump este mai bun ca Obama

Totodata, Lavrov este convins ca actualul președinte american, Donald Trump, este încă dispus să „stabilească un dialog normal“ între cele două țări pentru a scoate relațiile ruso-americane din „blocajul artificial în care au intrat în timpul administrației Obama.“

„Daca de la președintele american vin unele impulsuri pozitive, acestea sunt complet blocate  de rusofobia la scară coplesitoare care domina printre liderii SUA, care expun țara noastră ca pe o amenințare sistemica si pledeaza pentru izolarea Rusiei, cu ajutorul sancțiunilor și altor instrumente de presiune. <…> Sper că bunul simț în cele din urmă va prevala în coridoarele puterii din Washington „, a conchis Lavrov.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button