Actualități

Lebedinschi e disperat că nu îl poate ajuta pe Dodon să fraudeze alegerile și acuză SIS

Distribuiți acest articol!

Comisia Electorală Centrală (CEC) și-ar putea revizui hotărârea de a deschide secții de vot în municipiul Bender și comuna Corjova din raionul Dubăsari, în cazul în care Comisia Unificată de Control (CUC) va anunța că nu este posibil aceasta și că ar putea provoca unele riscuri. 

Lebedinschi e disperat că nu îl poate ajuta pe Igor Dodon să fraudeze alegerile în zona transnistreană și acuză Serviciul de Informații și Securitate: ”Ne jucăm de-a statul?”.

Asta în contextul în care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a atenționat CEC-ul a atenționat despre existența unor riscuri la adresa securității naționale, în urma deschiderii secțiilor de vot în cele două localități, la viitorul scrutin parlamentar.

Cele două localități sunt controlate parțial de către autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, iar CEC a propus ca două secții de vot să fie deschise la Bender și una la Corjova. Secretarul a spus că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a comunicat că sunt forțe destule care pot fi introduse în aceste localități pentru a asigura securitatea publică, însă, ultimul cuvânt rămâne după CUC.

„Secțiile de votare, preconizate pentru segmentul stânga Nistrului, se deschid cu avizul prealabil al Biroului pentru Reintegrare. CEC a solicitat avizul acestora, iar dumnealor au atenționat cu privire la două secții de vot, din Bender și din Corjova, și au spus că urmează a fi consultat MAI-ul cu privire la posibilitatea asigurării ordinii publice.

MAI ne-a spus că în principiu au suficiente forțe pentru aceste două localități și că urmează a fi discutată în cadrul CUC posibilitatea introducerii forțelor suplimentare în aceste două localități. Dacă CUC va spune că este ok, atunci este ok, dacă dumnealor vor spune că nu este posibil și poate să provoace unele riscuri, CEC o să-și revadă această hotărâre”, a declarat Maxim Lebedinschi.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button