ActualitățiExterne

Libanul și-a proclamat victoria asupra Statului Islamic în orașe din nord-est

Distribuiți acest articol!

Libanul și-a proclamat victoria asupra grupării Statul Islamic (SI) în orașe din nord-est, la mai puțin de două săptămâni după ce armata libaneză a lansat o ofensivă pentru a-i alunga pe jihadiști din zona ce se învecinează cu Siria, informează miercuri DPA, preluată de AGERPRES şi 10TV.

Comandantul armatei libaneze, generalul Joseph Aoun, a anunțat miercuri ‘sfârșitul operațiunii Zorii la Jouroud, care și-a atins obiectivul de a expulza Daesh și de a afla care este soarta soldaților răpiți’. Aoun a folosit acronimul arab pentru gruparea Statul Islamic (SI).

În 19 august, armata libaneză a anunțat începutul unei ofensive împotriva militanților SI ascunși în zonele de la periferia orașelor estice Ras Baalbeck și al-Qaa, în apropiere de frontiera siriană.

După o întrevedere cu președintele Michel Aoun, comandantul armatei i-a felicitat pe militari cu ‘victoria lor împotriva terorismului’ și a exprimat condoleanțe familiilor soldaților uciși.

La rândul său, președintele a declarat că ‘Libanul a triumfat împotriva terorismului și victoria sa este uriașă și onorantă’. ‘Armata (libaneză) a demonstrat că este singura armată ce a reușit să învingă Daesh’, potrivit site-ului web de știri Naharnet.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button