10TVActualitățiIMPORTANTE

LIVETEXT // CINEVA DANSEAZĂ, IAR CINEVA PROTESTEAZĂ ÎN PMAN

Distribuiți acest articol!

UPDATE 17:18// Protestatarii Mișcării de Rezistență Națională își spun cuvântul pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, iar oamenii susțin discursurile acestora.

UPDATE 16:50// Protestatarii Marșului „ACUM” au ajuns în Piața Marii Adunări Naționale, iar reprezentanții Mișcării de Rezistență Națională se manifestă în fața oamenilor.

UPDATE 16:20// Marșul protestatarilor „ACUM” se întoarce în Piața Marii Adunări Naționale, unde va începe protestul propriu-zis.

UPDATE 16:00// „ACUM” protestează în fața Centrului Național Antricorupție

UPDATE 15:50// Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM” protestează în fața Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

UPDATE 15:10// Proteste similare sunt organizate în cel puțin 11 orașe: Bruxelles, Berlin, Frankfurt, Paris, Londra, Geneva, Padova, Washington DC și Finlanda. În Piața Marii Adunări Naționale, carabinierii sunt într-un număr mai mare decât simpatizanții lui Ilan Șor, care nu se opresc din a dansa. Vice-Președintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu este prezent la protestul organizat de Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM”.

UPDATE 15:00// Simpatizanții lui Șor sunt tot mai mult presați de carabinieri. Astfel, sunt nevoiți să deinstaleze scena improvizată de partidul lui Șor, dar asta nu-i oprește pe „ȘOR-iști” să danseze.

UPDATE 14:55// Chef și voie bună la Mitingul lui Șor VS scandări și nemulțumire la Protestul din fața monumentului lui Ștefan cel Mare. În timp ce protestatarii Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” se adună, hora lui Șor este din ce în ce mai largă.

UPDATE 14:35// Pe scena improvizată a mitingului au urcat din nou Ilan Șor alături de membrii partidului. Tot mai mulți oameni din toate localitățile Republicii Moldova se adună în Piața Marii Adunări Naționale.

Două proteste concomitent au loc în Piața Marii Adunări Naționale. Una dintre manifestări este Mitingul cu participarea Eurodeputaților în susținerea proiectelor Partidului „ȘOR” și a lui Ilan Șor, iar cea de-a doua manifestare este Protestul organizat de Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM”.

Se vehiculează că participanții la mitingul lui Șor au fost remunerați cu o sută de lei, transport gratuit și concert. Ilan Șor își veselește simpatizanții pe seama celor veniți la protestul organizat de „ACUM”.  Asftel, oamenii au dat buzna la manifestarea acestuia, determinându-i pe protestatarii Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” să scandeze lângă monumentul lui Ștefan cel Mare și nu în Piața Marii Adunări Naționale.

„ȘOR-iștii” veniți la eveniment fac dezordine și dansează în jurul genților și sticlelor aruncate sub muzică populară, în timp ce protestatarii din fața monumentului lui Ștefan cel Mare scandează „JOS MAFIA”.

Carabinierii au format un scut uman între cele două baricade care s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale: simpatizanții lui Ilan Șor și protestatarii ACUM susținuți de Diaspora.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button