MAGAZIN

Locuitorii orașului Vulcănești NU POT beneficia de transport public. Nu este rentabil

Distribuiți acest articol!

Locuitorii oraşului Vulcăneşti nu pot beneficia de transport public, din cauza că agenţii economici refuză să presteze astfel de servicii pentru că nu ar fi rentabile. Despre aceasta a declarat recent presei regionale primarul localităţii, Victor Petrioglu, transmite MOLDPRES.

„Singurul transport public operaţional la Vulcăneşti este cursa de autobuz de la Gara Vulcăneşti în oraş. Şi dacă în acea direcţie nu va circula autobuz, atunci locuitorii din zona gării nu vor avea acces în centru”, a precizat Petrioglu, citat de gagauzinfo.md.

Potrivit primarului, „locuitorii din gară nu pot ajunge la policlinică, la spital, chiar pentru cumpărături. Pentru orice certificat sau document este nevoie de venit în oraş. Transportul propriu nu este accesibil pentru toţi, de aceea cel public este subvenţionat de primărie”.

Totodată, nemijlocit în oraşul Vulcăneşti transportul public nu funcţionează deloc. „Pentru a lansa rute urbane din contul primăriei, ar trebui să fie măcar câteva autobuze care să circule în baza unor contracte încheiate cu agenţii economici care prestează servicii de transportare a pasagerilor. Aceştia însă nu sunt dispuşi să colaboreze cu administraţia. Au fost câteva încercări care au durat practic o lună pentru că nu au fost rentabile”, a menţionat primarul de Vulcăneşti.

În context, Victor Petrioglu a specificat că dacă s-ar găsi un agent economic care ar dori să deschidă rute în raza oraşului, atunci primăria şi consiliul local sunt gata să ofere tot concursul şi susţinerea. „Vom oferi reduceri la achitarea taxelor şi impozitelor locale, în genere suntem dispuşi chiar să eliberăm de obligaţiile fiscale teritoriale pe o perioadă de trei ani”, a punctat primarul.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button