MAGAZIN

„Lupul îşi schimbă părul, dar năravul, ba”// Dodon vrea să schimbe legislația pentru ca cei care au semnat Declarațiile de UNIRE să fie trași la răspundere

Distribuiți acest articol!

Pentru azi, președintele Igor Dodon a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate. Speaker-ul Andrian Cadu, premierul Pavel Filip, ministrul de Interne Alexandru Jizdan și ministrul Apărării Eugen Surza au boicotat ședința de azi, după ce Vladimir Plahotniuc, președintele PDM, a anunțat ieri că a cerut membrilor Parlamentului și Guvernului să nu participe la această ședință. Nici reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate nu au fost prezenți la ședință.

Cu toate aceste absențe, ședința Consiliului de Securitate a fost deliberativă. La ea au participat procurorul general Eduard Harunjen și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, dar și Irina Vlah, Bașcanul Găgăuziei.

Subiectele discutate de Dodon au inclus Raportul Kroll-2, declarațiile de Unire cu România pe care le-au semnat mai multe localități din Republica Moldova, dar și proiectul noii Strategii a securității naționale.

Igor Dodon a anunțat după ședință că vrea intervenția ONU și a Consiliului Europei pentru a clarifica situația cu unele acțiuni ale României în raport cu Republica Moldova.

„În timpul apropiat mă voi adresa cu o scrisoare la ONU și la Consiliul Europei. Atunci când un stat vecin, la nivel de organe oficiale de stat, mă refer la unele legi aprobate de Parlamentul din România, întreprind unele acțiuni care prezintă riscuri pentru statalitatea R.Moldova. Eu vreu să află care este poziția partenerilor noștri externi” a declarat Igor Dodon

Totodată, Dodon este vădit nemulțumit de numărul de declarații de Unire care sunt semnate zilnic de către consiliile locale din Republica Moldova. Acesta amenință că pregătește un proiect de modificare a Legislației prin care să fie introdusă răspunderea penală pentru „acțiunile de destabilizare a R.Moldova”.

Mai mult, președintele Republicii Moldova este nemulțumit și de evenimentele anunțate la Chișinău pentru perioada 24-27 martie. Acesta insinuează că organizatorii „se acoperă cu mesaje unioniste, dar vor veni la Chișinău să destabilizeze”.

Amintim că, mai multe organizații unioniste din societatea civilă, adunate sub umbrela Alianței pentru Centenar, au anunțat și fac apel către toți românii de pretutindeni, să vină la data de 25 martie, ora 12:00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire din 1918.


Distribuiți acest articol!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button