MAGAZIN

Mai multă claritate în procesul de redobândire a cetățeniei române. Un nou Centru la Chișinău

Distribuiți acest articol!

Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a anunțat decizia înființării la Chișinău a Centrului pentru Cetățenie Română.

Discuțiile privind Centrul pentru Cetățenie Română au fost purtate cu reprezentanți ai mediului asociativ românesc din Republica Moldova, în special cu cei ai organizațiilor constitutive ale Blocului Unității Naționale. Ideea unui Centru pentru Cetățenie Română fusese lansată cu ocazia Atelierului legislativ cu genericul ”Legea cetățeniei române, necesități de ajustare”, organizat la Chișinău în vara anului curent și fiind conceput ca un laborator de idei orientate spre societatea românească din Țară și de peste hotare.

Centrul pentru Cetățenie Română va funcționa în incinta Biroului parlamentar al deputatului Constantin Codreanu din strada 31 August 1989 nr. 98, Chișinău, MD-2004 (clădirea Uniunii Scriitorilor din Moldova) și va avea program în zilele de marți, miercuri și joi ale fiecărei săptămâni.

“Centrul pentru Cetățenie Română vine ca un răspuns la solicitările cetățenilor de a avea acces la informații utile cu privire la procesul de redobândire a cetățeniei române. Activitatea centrului va fi susținută inclusiv de reprezentanți ai mediului asociativ și Blocului Unității Naționale. Am deschis acest centru pentru că suntem convinși că cetățenia română este cel mai sigur instrument pentru realizarea visului românilor de pretutindeni și din toate timpurile – Unirea”, a declarat Constantin Codreanu pentru 10tv.md.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button