MAGAZIN

Mai multe întreprinderi de stat ale MAI trec în gestiunea APP

Distribuiți acest articol!

Întreprinderile de Stat „Cartuș”, „Pulbere”, „Direcția specializată montare și exploatare a mijloacelor tehnice de reglementare a circulației auto a poliției rutiere”, dar Magazinul specializat de arme „Dinamo-MA”, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, urmează să treacă în administrarea și gestiunea Agenției Proprietății Publice. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost expus pentru consultări publice, transmite IPN.

Întreprinderile de stat respective vor fi transmise împreună cu toate activele și pasivele, alocările bugetare, datoriile, precum și cu toate documentele care confirmă dreptul de proprietate, posesie sau folosință asupra terenului, bunurilor imobile și mobile.

În nota informatică a proiectului se menționează că acesta are drept scop implementarea Legii cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală, din noiembrie 2017. Potrivit unor prevederi din legea respectivă, funcția de fondator al întreprinderii de stat este exercitată în numele Guvernului de către Agenția Proprietății Publice.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button