Actualități

Maia Sandu și Andrei Năstase nu se mai înțeleg. PAS merge singur în alegeri

Distribuiți acest articol!

Partidul Platforma DA, Partidul Acțiune și Solidaritate, dar și reprezentanții mai multor formațiuni politice unioniste au purtat recent discuții legate de viitoarele alegeri parlamentare, precum și posibilitatea unei coagulări a forțelor de dreapta înaintea scrutinului. Acestea s-ar fi încheiat, însă, în momentul în care PAS a anunțat că merge pe cont propriu în cadrul scrutinului din data de 11 iulie.

„Toate lucrurile s-au închis atunci când PAS a spus clar că merge singur. Ei au calculele lor, asta este”, a menționat Vasile Năstase.

Potrivit deputatul PPDA, cu partidele unioniste, discuțiile nu au mai continuat, pentru că nu s-au înțeles între ele.

„Unele vor merge cu AUR, altele cu nu știu care, cu PUN, cu ceilalți, deci sunt vreo trei – patru partide în care mai sunt înglobate vreo 5 – 6, aici e o mare problemă. Ar trebui ei să se înțeleagă, uite, suntem 10 partide unioniste, ne-am înțeles, gata facem un bloc cu Platforma DA. S-a discutat cu mai multe, cu AUR, PNL, PUN, s-au purtat discuții dar ideea era ca ei să se unească”, a mai adăugat Vasile Năstase.

Deputatul a specificat că, în opinia lui, ar fi binevenit ca conducerea PAS și PPDA să organizeze o conferință de presă comună la care să se facă un apel la calm și unitate. Prezent în platoul emisiunii, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a precizat că nu este în măsură să discute un asenemea format de dialog.

„Eu nu cred că sunt persoana indicată să discutăm acest format”, a spus Alaiba.

Dumitru Alaiba s-a arătat convins că în viitorul Parlament, socialiștii se vor regăsi în mod indiscutabil, deși nu crede într-o coagulare a forțelor de stânga.

„Miza este să îi ținem în minoritate”, este de părere deputatul PAS, Dumitru Alaiba.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button