MAGAZIN

Maia Sandu: ”Sistemul educațional din Republica Moldova trebuie salvat, nu sărbătorit”

Distribuiți acest articol!

Fosta minsitră a Educației, Maia Sandu, și-a exprimat indignarea față de situația în care se află sistemul educațional din țară. Potrivit ei sistemul educațional trebui salvat, nu sărbătorit. Ea îndeamnă să sărbătorim cadrele didactice care educă copii și le stimulează curiozitatea.

 

„Astăzi ar trebui să sărbătorim școala, educația, în general. Doar că, din păcate, sistemul educațional din Republica Moldova trebuie salvat, nu sărbătorit. Insuficiența de cadre didactice, atacurile politice asupra oamenilor din sistem, abandonarea reformelor de către guvernare, proasta finanțare au adus sistemul educațional într-o situație dramatică. Această guvernare bicefală, în care, pe de o parte, Igor Dodon promovează deschis, prin exemplul propriu, ignoranța, iar, pe de altă parte, PD folosește sistemul educațional pentru a-și promova agenda îngustă de partid și pentru a construi scheme prin care să se căpătuiască cu bani publici, reprezintă cel mai mare pericol pentru sistemul educațional. O guvernare care ajunge la putere prin minciună și care folosește propaganda pentru a se menține la putere nu are nevoie de o societate educată, care să gândească liber.

Noi avem nevoie de o asemenea societate! Haideți să sărbătorim cadrele didactice care, în pofida tuturor dificultăților, reușesc să-i ajute pe copii și tineri să învețe să facă diferența dintre adevăr și minciună, care știu cum să le stimuleze curiozitatea, să-i ajute să-și descopere pasiunile și să-i încurajeze să-și urmeze visurile. Haideți să sărbătorim oamenii din sistemul educațional care, prin exemplul propriu, îi învață pe tineri cum să-și trăiască viața cu demnitate. Haideți să-i susținem moral pe acești oameni de care, în mare parte, depinde viitorul copiilor acestei țări.
Haideți să ne ajutăm copiii să crească drepți într-o țară condusă de o guvernare strâmbă”, a scris fostul ministru al Educație, Maia Sandu.


Distribuiți acest articol!

One Comment

  1. Cita ipocrizie este in distrofica asta de Maia Sandu… cit a fost ministru n-a facut o reforma normala si acum spune ca sistemul educational este unul prost? Dacamuncea atunci acum trebuiau sa fie vazute rezultatele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button