România

MApN: A fost facilitată repatrierea unui militar din Republica Moldova

Distribuiți acest articol!

Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe, a facilitat, vineri, repatrierea unui militar al Republicii Moldova, care face parte din Misiunea UE de Instruire în Mali.

Potrivit unui comunicat al MApN, revenirea în siguranţă a acestuia, alături de colegi români care au asigurat prima rotaţie a Detaşamentului “Carpathian Pumas” în cadrul Misiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA), a fost realizată cu o cursă aeriană specială pe ruta Gao – Bucureşti, operată de compania românească TAROM.

Totodată, cu sprijinul MApN, a fost asigurat tranzitul pe teritoriul României şi transferarea militarului din Republica Moldova la Punctul de control şi trecere a frontierei Albiţa.

“Aceste demersuri reconfirmă angajamentul României de a acţiona în beneficiul direct al cetăţenilor din Republica Moldova şi se adaugă demersurilor consecvente ale autorităţilor române de a asigura repatrierea în siguranţă a cetăţenilor din Republica Moldova”, se arată în comunicat.

AGERPRES


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button