MAGAZIN

Marea Britanie A DECIS: Fără VIZE pentru cetăţenii Uniunii Europene

Distribuiți acest articol!

Nu va fi obligatorie o viză pentru călătorii UE care sosesc în Regatul Unit după Brexit. Este linia propusă de către guvernul britanic, potrivit BBC. Va fi însă nevoie de o cerere de permis pentru cei care vor să muncească, să studieze sau să se mute în ţară. Poziţia Londrei e destinată să suscite criticile celor care afirmă că în acest fel nu se poate controla în mod sigur imigraţia în Marea Britanie.

Noul sistem de imigraţie pentru cetăţenii UE prevede o perioadă de tranziţie după ce Regatul Unit va ieşi în sfârşit din Uniune în martie 2019. Iniţial, în fapt, cei care vin în UK pentru a munci va trebui pur şi simplu să se înregistreze la Home Office fără a se supune unor forme de restricţie. Printre criticile majore la ceea ce are de gând guvernul de la Londra, este Nigel Farage, după care ”încă o dată se supune dorinţelor Bruxellesului”.

Nu la fel gândeşte chestiunea deputatul conservator, puternic eurosceptic, Andrew Bridgen, potrivit căruia n-are sens să se impună vize călătorilor europeni. ” Aceleaşi restricţii vor fi pentru britanici care vizitează continentul – a spus – vi se pare posibil un sistem de vize pentru a petrece un sfârşit de săptămână la Paris?”.

Sursa: evz.ro


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button