10TVActualitățiExterne

Marea Britanie le închide ușa imigranților din UE

Distribuiți acest articol!

Cu o zi înaintea expirării termenului până la care cetățenii comunitari doresc să rămână în Regatul Unit pot solicita primirea rezidenței în această țară.Mesajul guvernului de la Londra este unul clar: locurile de muncă slab calificate, și vor trebui să fie acoperite de acum înainte cu lucrători britanici, nu cu imigranți comunitari, deși există sectoare, precum HoReCa sau cel al transporturilor, care acuză o lipsă acută de forță de muncă.

Secretarul de stat care este însărcinat cu imigrația în Ministerul de Interne britanic, Kevin Foster, a exclus posibilitatea relaxării măsurilor stricte privind imigrația post-Brexit pentru ca astfel de sectoare să găsească mai ușor forță de muncă, dar le-a garantat cetățenilor comunitari care au obținut un statut de rezident, și că le vor fi protejate drepturile.

”Libertatea de circulație (cu UE) s-a terminat. Accept că va exista o perioadă de reajustare pentru anumite afaceri, dar imigrația este parte a strategiei britanice pentru piața forței de muncă. Atunci când există milioane de persoane în șomaj temporar (ERTE) și mult mai mulți oameni față de martie anul trecut care primesc ajutor de șomaj, ar fi surprinzător ca soluția pentru acoperirea posturilor vacante să fie angajarea din străinătate sau relaxarea regulilor privind imigrația”, a explicat oficialul britanic.

Prin urmare, el a îndemnat angajatorii britanici că pentru muncile slab calificate să caute cu prioritate angajați în țară și să renunțe la practica de a contracta persoane din străinătate pe care să le plătească cu un salariu minim, mai ales că în lunile următoare în Regatul Unit va înceta programul de șomaj temporar.

Kevin Foster exemplifică în circumscripția pe care el o reprezintă, că sunt peste 7.000 de persoane care beneficiază de acest program, multe dintre ele provenite tocmai din sectorul HoReCa ce se plânge acum de lipsa forței de muncă.

Pe 30 iunie expiră termenul pentru solicitarea rezidenței în Regatul Unit.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button