Actualități

Marina Tauber, milionară pe banii furați de Șor, în timp ce moldovenii trăiesc în sărăcie

Distribuiți acest articol!

Marina Tauber este un exponent al oligarhiei de la Chișinău care a jefuit Republica Moldova, personaj ce trăiește în lux pe banii furați de Ilan Șor, în timp ce moldovenii trăiesc în sărăcie. Tauber nu ezită să își etaleze bogăția pe rețelele de socializare, să apară alături de bodyguarzi înarmați în spațiul public, la fel ca un cap al mafiei ruse de rang înalt.

De ce se teme? De ce un politician se teme pentru viața lui când apare în spațiul public? Tauber se teme de faptul că ar putea fi asasinată de inamicii lui Ilan Șor sau personajele de la care acesta a furat bani? La aceste alegeri moldovenii trebuie să aleagă cu capul, iar Renato Usatîi și Partidul Șor nu mai au voie să intre în Parlamentul Republicii Moldova.

Aceste personaje care au legături cu lumea criminală nu pot fi aleși în funcții publice. Moldova are nevoie de o clasă politică nou, fără kuliokari, mafioți și personaje apropiate lumii criminale.

IGOR GROSU. Toată viața a fost plătit din banii ONG-urilor străine. A trăit numai din banii moldovenilor

Marina Tauber a publicat recent o fotografie, în care se vede clar că femeia are bijuterii de zeci de mii de euro. Spre exemplu, o bijuterie încadrează 25 de diamante. În declarația de avere pentru anul trecut, deputatul Partidului Șor Marina Tauber a indicat că are multe bunuri, dar nu atât de scumpe.

Marina Tauber a postat fotografia pe facebook la șase zile după ce și-a sărbătorit ziua de naștere. Din imagine vedem că deputatul Partidului Șor își admiră în fața oglinzii accesoriile. Pe lângă ceasul Rolex, al cărui valoare o putem doar ghici, Tauber are pe mâna dreapta un inel Boucheron, produs în Franța. Bijuteria este confecționată din aur galben, alb și roz, de 18 karate, care încadrează și 25 de diamante. De la același producător sunt și cerceii. Ulterior, aceasta a declarat că accesoriile sunt originale și le-a primit cadou.

De ce folosește Tauber 3 telefoane? Are ceva de ascuns?

Deputatul a inclus aceste bunuri în declarația de avere din 2020, dar a subliniat că valoarea estimată este de șase mii de euro. Pe pagina oficială a producătorului, inelul poate fi procurat cu 9.350 de euro. Cu aceiași bani se vând și cerceii, iar în total bijuteriile ar costa 18 mii 700 de euro, nu 6000, cum a indicat Marina Tauber. Am încercat să vorbim cu deputatul, însă nimeni nu a răspuns la apel. Este de menționat că accesoriile scumpe pe care le poartă Marina Tauber au stârnit de mai multe ori critici pe rețelele de socializare, dar și discuții în timpul ședințelor din Parlament.

Potrivit declarației de avere pentru anul 2020, Marina Tauber a declarat că are, împreună cu membrii familiei, două imobile în valoare totală de 737 de mii de lei. Familia Marinei Tauber conduce un Volkswagen Passat, care costă 18.500 de euro. Într-o instituție bancară, familia Marinei Tauber are cote părți în valoare de 17,9 milioane de lei, 688 de mii de euro și 225 de mii de dolari.

Marina Tauber figurează în raportul Kroll – FURTUL MILIARDULUI

Declarațiile de avere ale Marinei Tauber trezesc nedumeriri, inclusiv în raport cu calitatea acesteia de acționar al „Unibank” cu o cotă de participare de 4,6%, obținută dintr-o serie de achiziții la sume exorbitante: USD 225,000; EUR 688,759.52; și MDL 17,922,043. Deși la momentul apariției obligației de declarare a veniturilor în 2015, Marina Tauber deja deținea acțiunile, sumele pe care le-a achitat pentru obținerea pachetului de acțiuni în cadrul „Unibank”, intră în contradicție cu faptul că ea declară venituri extrem de modeste, are în proprietate doar 7/18 cotă-parte dintr-un apartament cu suprafață de 72,8 m.p. și are datorie izvorâtă din contract de credit bancar fiind concomitent lipsă de oricare mijloace financiare ori bunuri materiale adiționale.

Marina Tauber figurează în raportul de investigație Kroll consacrat modalității în care a fost înfăptuit furtul miliardului din sistemul bancar al Republicii Moldova. Acest fapt denotă că cele menționate pot intra într-un raport cauzal cu schemele criminale, care constituie obiectul urmării penale în desfășurare asupra sa de către procurori.

Marina Tauber arestată

Moldovenii trebuie să înțeleagă că actele caritabile realizate de Ilan Șor și Marina Tauber sunt făcute din banii furați din buzunarele lor. Oligarhii care au jefuit Moldova manipulează electoratul ținut în sărăcie de fiecare dată când au loc alegeri pentru a obține imunitate parlamentară, astfel își fac pârghii de putere pentru a se proteja de brațul lung al legii. Dacă fugarul Ilan Șor și partidul său cu Tauber în frunte intră din nou în Parlamentul Republicii Moldova vor face jocurile împotriva intereselor moldovenilor. Partidul Șor are toate premizele pentru a fi scos în afară legii, iar organele de anchetă ar trebui să fie foarte atente la sursele de finațare ale acestui partid. De unde vin banii pentru campania electorală? Poate banii vin chiar din milioanele furate în dosarul FURTUL MILIARDULUI.

AUR, singura alternativă de guvernare a PAS


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button