10TVActualitățiBasarabiaIMPORTANTE

MARȘUL CENTENAR A PORNIT DIN IAȘI SPRE REPUBLICA MOLDOVA

Distribuiți acest articol!

Marșul Centenar a pornit din fața Palatului Culturii din Iasi spre Chișinău. Sute de unioniști de pe ambele maluri ale Prutului care au parcurs 1200 de km participă în cadrul Marșului, printre care primarii din cadrul Ligii Aleșilor locali unioniști, oficiali din cadrul Primăriei municipiului Iasi, dar și participanții din cadrul lucrărilor conferințelor Congresului Reîntregirii Neamului.

În Marșul Centenarului, oamenii de toate vârstele și toate categoriile socio-profesionale din cele două state au străbătut succesiv 11 etape a câte cinci zile și au înmânat sub forma unei ștafete Flacăra Unirii. Reprezentanții din 1000 de localități ale României și Republicii Moldova urmează să treacă Prutul pe la Podul Feroviar de la Ungheni. Ultima etapă a Marșului Centenarului va avea traseul Iași – Ungheni – Călărași – Sadova – Lozova – Căpriana – Strășeni – Chișinău.

Amintim că, Marșul Centenarului a început din Alba-Iulia, Cetatea-simbol, la 1 iulie, iar destinația finală este Chișinău, la 1 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale.

Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button