MAGAZIN

Mașina Citroen C5 nu va mai fi produsă

Distribuiți acest articol!

Pe 1 iunie 2017, la uzina concernului PSA din oraşul francez Rennes, a fost produs ultimul exemplar Citroen C5.  Maşina finală a fost un break, în timp ce asamblarea sedanurilor a fost încheiată încă în luna martie.

În ultimii 10 ani au fost fabricate 430.000 de automobile, însă în anul 2016 s-au vândut aproximativ 10.000 de exemplare.

Automobilul Citroen C5 are o suspensia unică hidro-pneumatică Hydractive, dezvoltată încă din anii 1950 ai secolului trecut şi fiind o carte de vizită a mărcii. Însă, acum doi ani, conducerea concernului PSA a decis să renunţe la modernizarea acesteia, invocând motivul că ar fi deja foarte complicată şi scumpă pentru a mai fi produsă.

Dar, a doua generaţie Citroen C5 va continua să existe în China. Recent a fost prezentată o variantă a sedanului modernizată complex, care are un design exterior şi un interior nou, însă suspensia este una obişnuită, cu arcuri. Astfel de maşini se vor vinde doar pe piaţa internă a statului asiatic.

Însă un urmaș al versiunii europene C5 va apărea în anul 2018, acesta va fi un automobil complet diferit inspirat din formele conceptului Citroen CXperience.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button