ActualitățiExterne

Mass-media din Rusia lansează știri false cu privire la impunerea unei taxe de intrare în UE

Distribuiți acest articol!

Mass-media din Federația Rusă continuă să manipuleze și să lanseze știri false, care induc în eroare și distorsionează mesajul real al unor acțiuni și fapte întreprinse de organismele internaționale, transmite realitatea.md. Încă un exemplu în acest sens este știrea lansată recent de către site-ul vesti.ru, care face referire la un reportaj difuzat de postul de televiziune ”Rossia 24”, unde „informează” că „Uniunea Europeană înăsprește regulile de intrare a cetățenilor Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei pe teritoriul țărilor UE, membre a spaţiului Schengen”.

Potrivit informațiilor prezentate în „știre”, toți cetățenii celor trei state vor fi nevoiți să achite câte 7 euro dacă vor dori să intre pe teritoriul statelor europene, care fac parte din spaţiului Schengen.

Locuitorii din Ucraina, Moldova, Georgia și o serie de alte țări vor călători mai greu în Europa. Potrivit site-ului Consiliului Uniunii Europene, ambasadorii UE au aprobat deja o modificare a procedurii. În cazul în care Parlamentul European și Consiliul UE vor apoba aceste schimbări, cu cel puțin 4 zile înainte de călătorie, cetățenii acestor țări vor trebui să completeze o cerere on-line și să plătească o taxă de 7 euro, pentru a traversa frontiera. ”, se menționează în știrea falsă a site-ului vesti.ru.

Republica Moldova are regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană din data de 28 aprilie 2014, când a fost semnat Acordul de Acociere a țării noastre cu UE. Recent, s-au împlinit 4 ani de când cetățenii moldoveni circulă în statele memebre UE fără vize, folosind doar pașaportul biometric. Potrivit datelor Poliției de Frontieră, pe parcursul a 4 ani, circa 1,5 milioane de cetățeni moldoveni s-au bucurat de acest privilegiu.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button