MAGAZIN

Medic de la Institutul Oncologic reținut pentru luare de mită. Cerea 7000 de lei de la un bolnav

Distribuiți acest articol!

Un medic urolog din cadrul Instituţiei medico-sanitare publice „Institutul Oncologic” din Chişinău a fost reţinut aseară de Centrul Naţional Anticorupţie şi procurori, fiind bănuit de luare de mită, anunță serviciul de presă al CNA. Acesta i-ar fi cerut unui bolnav incurabil 7000 de lei pentru o intervenţie chirurgicală.

Pacientul a povestit anchetatorilor că acum o lună, medicul ar fi pretins de la el 7000 de lei pentru a-l interna şi pentru a-i asigura o intervenţie chirurgicală de urgență. La externare, medicul a insistat asupra achitării banilor pentru operaţie, dar şi pentru eliberarea documentelor necesare ce confirmă intervenţia chirurgicală, prescrierea în continuare a tratamentului medical şi monitorizarea lui până la însănătoşire. Însă, din cauza că nu ar fi avut toţi banii, pacientuli-ar fi transmis medicului 2000 de lei. La rândul său, medicul l-ar fi atenţionat că doar când îi va da restul banilor, îl va externa şi îşi va onora promisiunile legate de prescrierea tratamentului şi monitorizarea stării sănătăţii.

CNA a iniţiat o cauză penală pentru corupere pasivă, iar pe data de 13 februarie medicul a fost reţinut în momentul primirii celeli de-a doua tranşe de bani. Urmare acumulării materialului probator, angajatul Institutului Oncologic a fost reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA.

Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă puşcărie şi privarea de dreptul de a profesa pe un termen de până la 10 ani.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button