MAGAZIN

Mihai Poalelungi este noul judecător la Curtea Constituțională

Distribuiți acest articol!

Mihai Poalelungi este noul noul judecător al Curții Constituționale din Republica Moldova. Candiatura acestuia a fost a fost aprobată acum câteva minute de Consiliul Superior al Magistraturii

Mihai Poalelungi a renunțat la începutul lunii martie la funcția de Președinte al Curții Supreme de Justiția în favoarea fotoliului de judecător la Curtea Constituțională.  Magistratul este singurul candidat înregistrat pentru fotoliul CC. Poalelungi va ocupa această funcție în următorii șase ani.

Poalelungi este judecător ad-hoc la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Strasburg, Franţa. Anterior, a fost arbitru la Curtea Internaţională de Conciliere şi Arbitraj de pe lângă OSCE. De asemenea, a mai deținut posturile de vicepreşedinte al CSJ și preşedinte al Colegiului civil şi de contencios administrativ al Curții, dar și funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Mihai Poalelungi este doctor habilitat în drept și este autor a mai multor lucrări științifice.

Amintim că, funcția de judecător la Curtea Constituțională a devenit vacantă după ce la sfârșitul lunii ianuarie, Tudor Panțîru a demisionat din funcția de președinte și judecător al CCM, invocând motive personale.

Sursa: deschide.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button