Actualități

Mihai Tudose: ”Nu aplicăm impozitul pe cifra de afaceri”

Distribuiți acest articol!

Liderii coaliţiei de guvernare s-au reunit luni, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, în cea de-a doua şedinţă de analiză a activităţii Guvernului de la instalarea Cabinetului Mihai Tudose. Pe agenda discuţiilor se află impozitarea pe cifra de afaceri, precum şi rectificarea bugetară, notează Agerpres. 

“Nu aplicăm impozitul pe cifra de afaceri. Eu m-am grăbit un pic când eram la Bruxelles. Azi am prezentat și coaliției argumentele care au stat la baza acestei decizii și considerați încheiat acest subiect. Trebuie să spun, totuși, că impozitul pe cifra de afaceri ar fi fost un mijloc de a încerca să evidențiăm anumite zone în care anumiți actori economici au impresia că sunt mai dibaci ca noi. În acest sens, vom implementa directiva europeană de anul trecut privind diminuarea bazei de impozitare, care prevede ca impozitul să se plătească acolo unde se face profitul. Sunt agenți economici care trăiesc foarte bine și nu raportează niciun leu profit”, a spus Mihai Tudose.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că în cadrul coaliţiei de guvernare se va lua o decizie cu privire la impozitul pe cifra de afaceri, după ce premierul Mihai Tudose va prezenta o analiză.

Întrebat cum îşi explică afirmaţia premierului potrivit căreia se va renunţa la un astfel de impozit, în condiţiile în care el spune că decizia se va lua luni în coaliţie, Dragnea a precizat că dacă Tudose are simulări şi analize pe acest subiect acestea vor fi prezentate în şedinţa PSD-ALDE.

În ceea ce priveşte bugetul, premierul declara lunea trecută că rectificarea va fi pozitivă. “Săptămâna viitoare vom avea o primă discuţie despre rectificare, va fi pozitivă, ce pot să vă spun de acum”, preciza Mihai Tudose.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button