MAGAZIN

Ministerul Culturii alocă peste 10.000 de euro pentru proiecte dedicate Centenarului

Distribuiți acest articol!

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale alocă organizaţiilor neguvernamentale 50 de milioane de lei pentru proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri, informează un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale lansează sesiunea de selecţie a manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 – 2018) şi a Primului Război Mondial, formulate şi asumate de entităţi persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial. Suma totală disponibilă pentru finanţarea manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor propuse, alocată acestei sesiuni, este de 50 de milioane de lei. Suma minimă aferentă unui proiect, care poate fi solicitată, este de 50.000 lei, iar suma maximă de 5 milioane lei. Termenul maxim de finalizare a proiectelor este 7 decembrie 2018″, se precizează în comunicatul citat.

Cei interesaţi pot obţine informaţii complete de pe site-ul Ministerului Culturii.

Informaţii privind criteriile de eligibilitate a solicitanţilor şi a proiectelor, organizarea şi funcţionarea comisiilor, modalitatea de analiză şi selecţie, precum şi de soluţionare a contestaţiilor se regăsesc în Ghidul privind procedura de selecţie a manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 – 2018) şi a Primului Război Mondial, formulate şi asumate de entităţi persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial, organizarea şi funcţionarea comisiilor, precum şi procedura de soluţionare a contestaţiilor, aprobat prin Ordinul ministrului culturii 2319/2018, publicat pe site-ul MCIN – http://www.cultura.ro/sesiunea-de-selectie-manifestarilor-actiunilor-si-proiectelor-de-aniversare-centenarului-romaniei.

Dosarele de participare pot fi transmise începând cu data de 18 mai, ora 8,30, până cel mai târziu pe 18 iunie, ora 17,00.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button