MAGAZIN

Ministerul de Externe al României reacționează la acuzațiile aduse consulului de la Bălți

Distribuiți acest articol!

După acuzațiile aduse de către PSRM și președinția Republicii Moldova la adresa consulului general al României de la Bălți, Mihai Baciu, Ministerul Afacerilor Externe al României spune că a luat act de aceste informații vehiculate în presă.

„Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la activitatea consulului general al României la Bălţi și va întreprinde demersuri pentru verificarea acestora. MAE atrage atenția că acestea se înscriu într-o logică specifică campaniei electorale locale pentru alegerea primarului localității și observă cu preocupare intensificarea în anumite cercuri politice din Republica Moldova a retoricii îndreptate împotriva României”, se arată într-un mesaj primit de către deschide.md de la Ambasada României de la Chișinău.

Reamintim, zilele acestea deputatul socialist Grigore Novac l-a acuzat pe Mihai Baciu, consulul român de la Bălți de implicare în promovarea unui partid politic. După aceste acuzații, consilierul lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, a comunicat că Președinția a cerut SIS să verifice activitatea consulului general al României la Bălți.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button