MAGAZIN

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni continuă Campania „Centenar prin înfrățiri”

Distribuiți acest articol!

Patru localități din dreapta Prutului și-au găsit frații pe malul stâng al râului. Unitățile administrative s-au înfrățit în cadrul reuniunii comune a Consiliului Director al Asociației Orașelor din România și a Delegaţiei Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova, reuniune care a avut loc la Târgu Ocna, județul Bacău. La eveniment a participat și ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero.

Unitățile teritorital administrative care au semnat documentele de înfrățire sunt: Județul Bacău – Raionul Ialoveni, Județul Bacău – Raionul Strășeni, Orașul Târgu Ocna – Orașul Cricova, Orașul Târgu Ocna – Comuna Capaclia, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Totodată, în cadrul evenimentului, 12 primari din România și 12 din Republica Moldova au intrat într-un program de schimb de bune practici.

Relațiile statului român cu Republica Moldova stau sub auspiciile unei construcții bilaterale solide, făurite de-a lungul timpului printr-un proces continuu de colaborare. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni are ca obiectiv susținerea dezvoltării de rețele asociative create pe baza legăturilor de înfrățire între localități, asigurând o cooperare structurată, intensă și multilaterală între unități administrativ-teritoriale din România și din #diaspora. Inițiativa noastră intitulată „ #Centenar prin Înfrățiri” este un proiect de suflet prin care ne-am propus să ajungem dincolo de granițele țării și să impulsionăm dialogul intercultural. Prin proiecte cu impact pozitiv asupra comunităților din ambele state, ne dorim să facem cunoscută identitatea românească și să încurajăm apropierea dintre culturi”, a subliniat ministrul MpRP.

Sursa: deschide.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button