ActualitățiBasarabia

Ministerul român de Externe, despre alegerile din Moldova: Este o victorie a democrației

Distribuiți acest articol!

Rezultatele preliminare la alegerile parlamentare din 11 iulie „este o victorie a democrației, ce marchează un pas decisiv în direcția unui parcurs european ireversibil al Republicii Moldova”, afirmă ministerul român de Externe al României într-un comunicat de presă.

„Cetățenii Republicii Moldova s-au exprimat în mod clar, prin votul lor, în favoarea consolidării statului de drept, accelerării și eficientizării luptei împotriva corupției și construirii unor instituții democratice solide, cu adevărat europene, care să lucreze în beneficiul lor.

Eforturile în direcția avansării parcursului european, mai ales prin implementarea reformelor cuprinse în Acordul de Asociere încheiat cu Uniunea Europeană, rămân unica garanție a asigurării dezvoltării Republicii Moldova și a prosperității pentru toți cetățenii săi”, se mai arată în comunicat.

În aceeași notă, România își exprimă speranța formării cât mai rapid posibil a unui Guvern care să susțină abordarea pro-europeană și să continue, în mod susținut, procesele de reformă.

Totodată, reprezentanții țării vecine ne dau asigurări că vor fi alături de Republica Moldova „pe acest drum în baza Parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și a comunității de limbă, cultură și istorie, inclusiv în ceea ce privește continuarea proiectelor în beneficiul direct al cetățenilor și în sprijinul agendei europene a Republicii Moldova”.

Potrivit rezultatelor preliminare, mandatele de deputat în Parlamentul de legislatura a XI-a se distribuie în felul următor: Partidul Acțiune și Solidaritate – 63 de mandate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate (dintre care 22 PSRM și 10 PCRM) și Partidul “Șor” – 6 mandate.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button