Actualități

Ministrul de Externe al României prevede deteriorarea stabilității Republicii Moldova

Distribuiți acest articol!

Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, avertizează că Republica Moldova este pe marginea prăpastiei de deteriorare a stabilității, după invalidarea mandatului de primar al Municipiului Chișinău al lui lui Andrei Năstase. Demnitarul a catalogat drept “foarte gravă“ situația cu care se confruntă aparatul administrativ de la cârma Chișinăului. 

Atunci când o persoană a fost validată printr-un vot popular foarte clar, asemenea lucruri nu fac decât să creeze posibilităţi de înrăutăţire a relaţiilor între autorităţile din Republica Moldova şi partidele politice. Există posibilitatea ca aceste lucruri să aibă repercusiuni negative asupra stabilităţii în Republica Moldova”. Acesata este părerea pe care o împărtășește Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, despre invalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase.

Andrei Năstase, liderul partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), l-a învins, pe 3 iunie, în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului, pe socialistul Ion Ceban, dar, marți seară, 19 iunie, Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale din Chişinău. Mii de persoane au protestat miercuri, 20 iunie, în fața Primăriei Chișinău și a Partidului Democrat din Moldova, aflat la guvernare. Manifestația s-a derulat sub genericul „Până aici! Ne-am săturat!”.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button