MAGAZIN

Ministrul Justiției ar fi fugit de ședință

Distribuiți acest articol!

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, ar fi fugit de la a patra ședință a Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Republica Moldova atunci când a fost întrebat despre persecuţiile politice a societății civile din Republica Moldova.

Potrivit Ludmilei Kozlovska, apărător al drepturilor omului și fondatorul Fundaţiei Open Dialog, ministrul Justiției din Moldova s-a comportat foarte emoțional și a fugit din sală fiind agresiv. Aceasta a povestit că reacția ministrului Justiției R.Moldova i-a uimit pe cei prezenți. Potrivit ei, Cebotari a început să strige: „Voi apărați criminalii? O urăsc pe Ursachi! Rudenco ia mită!”

Rebecca Harms şi Andzhey Gzhib au întrerupt raportul lui Cebotari despre „reformele strălucite” și au propus să se acorde atenție problemei persecuției politice a disidenților în R.Moldova, subliniind că lista persoanelor represionate este una impunătoare. În primul rând europarlamentarii au menționat cazurile Anei Ursachi și a lui Eduard Rudenco” a scris Kozlovska într-o postare în rețele de socializare.

Ludmila Kozlovska susține ca un astfel de comportament a consolidat opinia delegației Parlamentului European de a îngheța următoarea tranșă macro-financiară de ajutor pentru R.Moldova. La fel, a devenit clar și faptul că Plahotniuc și cei din anturajul său se vor răzbuna pe Ana Ursachi și tuturor activiștilor, ce informau eurodeputații privind situația politică în Republica Moldova.

Apărătoarea drepturilor omului, a conchis că  în curând, pentru persoanele din anturajul lui Plahotniuc perspectiva de a se deplasa ar putea fi limitată exclusiv până la parcelele cu legume în Moldova şi doar atâta timp cât Plahotniuc se mai află la guvernare. Iar de el au obosit deja toţi, atât în Moldova, cât şi în UE.

Autor:Roșca Adelina


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button