10TVActualități

Moldovenii care se află la muncă în Franța ar putea beneficia de pensii și prestații sociale

Distribuiți acest articol!

Cetățenii moldoveni care au activat sau încă mai muncesc în Franța ar putea beneficia de pensii și prestații sociale la survenirea riscului asigurat. Aceasta în cazul în care va fi încheiat un acord între Republica Moldova și Franța în domeniul securității sociale.

Într-un format de video conferință, s-au desfășurat consultările moldo – franceze, în baza acestui acord.

Delegația moldovenească este reprezentată de către specialiștii Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Casei Naţionale de Asigurări Sociale, Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă și Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Vasile Cușca a salutat experții din Republica Franceză, menționând importanța dialogului bilateral cu Republica Moldova în domeniul securității sociale.

„Încheierea Acordului între Republica Moldova și Republica Franceză în domeniul securității sociale va avea un impact pozitiv asupra bunăstării persoanelor, va motiva cetățenii țării noastre să activeze în sectorul formal și va crea condiții favorabile pentru reîntoarcerea acestora în Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Amintim că, Republica Moldova a semnat deja 14 acorduri în domeniul securităţii sociale cu următoarele state: România, Portugalia, Bulgaria, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Polonia, Ungaria, Belgia, Lituania, Germania, Turcia și Republica Belarus.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button