Actualități

Moldovenii din Frankfurt au ieșit la protest: Ni se încalcă dreptul la vot

Distribuiți acest articol!

Zeci de conaționali stabiliți în Germania au protestat duminică în fața Consulatului R. Moldova din Frankfurt, acolo unde la prezidențiale s-au format rânduri imense, fiind nemulțumiți că Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a majorat numărul secțiilor de vot preconizate a fi deschise în străinătate la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie, relatează TV8.

Oamenii au protestat cu pancarte și drapelul R. Moldova în mâini. „Nu ne ignorați”, „Vrem să votăm”, „Moldova – patria noastră” sunt doar unele dintre mesajele care au putut fi citite de pe foile ținute de conaționalii noștri. „Vrem mai multe secții de votare”, au scandat cetățenii moldoveni.

„Noi moldovenii din Frankfurt ne-am adunat în fața consulatului ca să protestăm față de decizia CEC-ului de a nu mări numărul secțiilor de votare. Noi nu suntem indiferenți, dar profund indignați că ni se încalcă dreptul de a vota”, a declarat un bărbat.

Conaționalii au cerut CEC-ului să-și revizuiască decizia, iar autorităților să-i pedepsească pe cei care le încalcă dreptul de a vota. „Să nu creadă că prin așa metodă pot să ne intimideze”, a spus un alt cetățean.

Unii oameni au venit la manifestație chiar dacă au la întreținere copii mici. Părinții își țineau micuții în brațe, iar alții în cărucioare. Cert este că toți s-au arătat nemulțumiți față de ultima decizie a CEC-ului, care prevede că din cele șase secții de vot preconizate pentru Germania, la Frankfurt va fi deschisă doar una.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button