ActualitățiExterne

Moscova minte! Ministerul Apărării al Marii Britanii neagă că asupra distrugătorului Defender au fost trase focuri de avertisment

Distribuiți acest articol!

O navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului Defender al Marinei Regale britanice, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, în urma căruia nava NATO a intrat în apele rusești din Marea Neagră, a declarat ministerul rus al Apărării. Ministerul britanic al Apărării neagă incidentul.

„Nu s-au tras niciun fel de focuri de avertisment asupra HMS Defender. Nava Royal Navy executa „o trecere nevinovată” prin apele teritoriale ale Ucrainei, conform legislației internaținale”, a informat ministerul britanic al Apărării.

„Credem că rușii desfășurau un exercițiu cu trageri de artilerie în Marea Neagră și au înștiințat anterior comunitatea maritimă asupra acestui tip de activități”, au mai precizat oficialii britanici. 

Avionul, de tip Suhoi SU-24, a lansat patru bombe cu fragmentare în fața navei NATO, pe traiectoria acesteia, pentru a o împiedica să-și continue cursul.

„Nu au fost executate focuri directe asupra HMS Defender și nu recunoaștem afirmația referitoare la lansarea bombelor în calea navei”, a fost răspunsul britanicilor.

Distrugătorul HMS Defender a părăsit apele rusești la scurt timp, după ce înaintase până la 3 kilometri în interiorul acestora, conform ministerului rus, informează Agerpres.

Incidentul s-a petrecut în apropiere de Cape Fiolent, în largul coastelor peninsulei Crimeea.

Conform marinei britanice, distrugătorul de „tip 45” HMS Defender, înarmat cu rachete antiaeriene, face parte din grupul de luptă al portavionului HMS Queen Elizabeth, desfășurat în Marea Mediterană și execută, în prezent, o serie de misiuni în Marea Neagră.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button