MAGAZIN

Moscova pregătește anexarea Transnistriei, de unde va lansa un atac asupra regiunii Odessa

Distribuiți acest articol!

Rusia planifică să anexe regiunea transnistreană a Moldovei pentru a organiza de pe acest teritoriu ofensiva asupra regiunii Odessa din Ucraina.

Declarația a fost făcută de către deputatul Radei Supreme de la Kiev Irina Friz. Parlamentarul ucrainean aduce o serie de argumente în favoarea acestei afirmații.

Astfel, Tiraspolul a adoptat tricolorul rus drept al doilea drapel ”de stat”, dar și ajutorul auditorilor ruși pentru ”desfășurarea reformelor economice în stânga Nistrului. ”Este clar pentru toți că nu există nici un fel de instituții de stat ale rmn, dar există o conducere marionetă a unui teritoriu separatist nerecunoscut”, se arată în declarația Irinei Friz, publicată de site-ul oficial al Partidului Blocul lui Petro Poroșenko.

Potrivit ei, politica Tiraspolului este încă o confirmare a încălcării acordurilor internaționale din partea Rusiei. În același timp, deputatul ucrainean atrage atenție asupra faptului că riscul unei ofensive din Transnistria spre Odessa necesită acțiuni ferme politico-diplomatice din partea Ucrainei. Despre faptul că Rusia se pregătește pentru un război în sudul Ucrainei și în Moldova vorbesc mai multe acțiuni și declarații ale unor oficiali de la Tiraspol și Moscova, din ultimul timp.

Astfel, analiști militari subliniază că în condițiile în care Moldova și Ucraina și-au intensificat eforturile pentru a stabili un control eficient pe segmentul transnistrean al frontierei comune, Rusia, care pierde influența asupra teritoriului separatist, trebuie să fie gata de un conflict armat, ca să-și păstreze statutul de supraputere. Astfel, flota Mării Negre și forțele aeriene dislocate în Crimeea anexată ar putea fi folosite pentru lovituri asupra forțelor ucrainene, moldovene și române, pentru a asigura un coridor terestru și aerian spre Tiraspol.

Iar administrația regiunii separatiste a Moldovei a intensificat aplicațiile militare, care presupun trecerea Nistrului. Și vicepremierul rus Dmitri Rogozin a amenințat de mai multe ori țara noastră cu război, după scenariul georgian, care a fost atacată acum 9 ani, după ce a cerut retragerea trupelor rusești de pe teritoriul său.

Sursa: Timpul.md


Distribuiți acest articol!

One Comment

  1. Cam sunt periculoase asemenea scenarii fantastice și belicoase…După mine FR nu va ataca fostii aliati, ci le va recîștiga încrederea lor prin promisiuni, cedări comerciale, actiuni . dar nu și culturale… La baștină am întîlnit vara o conațională ce a adoptat cetățenia rusă după 24 ani așteptare la Habarovsk , Extremul Orient… A primit-o când s-a dezis de a RM.. Să fi auzit cât de frumos lăuda de Putin și reformele acestuia !!!. Am întrebat-o dacă îl învață pe fiul de 20 ani limba moldovenească, cum numea ea româna, pentru a se înțelege maai bne cu rudele de la vatră… Ea zise – că nu are nevoie de ea, fiindcă cu … engleza se va înțelege cu oricine… Astfel se crează impresia că prin metode economice, beneficii temporare, unii vor accepta pe oricine în casa și patul lor…Aici e problema. În educație, cultură. știință, întru consolidarea vetrei culturale unde s-a plămădit veșnicia neamului dacoromânesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button